Iată că se poate! Strada îl alungă pe Ponta. Să mergem pînă la capăt!

2 701

Victor Ponta a demisionat astăzi din funcţia de premier! Guvernul a căzut. Strada a determinat această schimbare. Nici adversarii politici, nici Justiţia nu au reuşit să-l schimbe pe Ponta. Un ministru dovedit plagiator şi inculpat penal a rezistat bunului simţ. Pînă azi. Cei peste 30.000 de români care au protestat aseară în centrul Bucureştiului l-au făcut pe prim-ministru să cedeze puterea. Un om care a făcut carieră din minciună, furt intelectual şi acoperirea încălcărilor de lege prin legi noi a înţeles, în sfîrşit, că nu poate conduce un popor care nu-i mai suportă ticăloşiile. Victor Ponta s-a temut. Pentru prima oară în viaţa lui de politician i-a dispărut zîmbetul ironic şi aroganţa de pe chip. În schimb, se întrevede frica.

Odată cu Ponta cade şi Gabriel Oprea, vicepremier şi ministru de Interne. Exact ce au cerut manifestanţii aseară. Astfel, un alt impostor părăseşte prim-planul vieţii politice. Pentru că, să fie limpede, Oprea e terminat. Ca şi Ponta. Ca şi UNPR. E un mare semn de întrebare şi asupra supravieţuirii PSD.

Ne putem aştepta ca fostul ministru de Interne să fie pus sub acuzare, în zilele următoare, pentru abuz în funcţie şi ucidere din culpă în cazul poliţistului motociclist, care a murit, deschizînd drumul coloanei oficiale ilegale a lui Oprea.

O epocă se încheie. Politicienii încep să se teamă de electorat. Românii încep să realizeze ce putere au.

Să facem pasul următor: trebuie îndepărtate de la ciolan marile partide, cele care fac Sistemul. Trebuie aduşi oameni noi la conducerea statului. Să nu mai acceptăm un guvern PSD. Nici PNL nu e o soluţie. Sînt obligatorii alegeri anticipate. Acum. Cît încă sîntem conştienţi de puterea noastră, a simplilor votanţi.

UPDATE

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a demisionat şi el . Încă o revendicare a protestatarilor de aseară.

de Claudiu Târziu RostOnline

2 Comments
  1. dumdum says

    care „strada”? voi chiar credeti ce scrieti?

    marionetele astea din piata sunt platite de sionisti…sa faca tambalau….e diversiune de cea mai ieftina calitate..

    Sa va fie clar…Pontache a „cazut” fiindca a avut tupeul sa achite datoria la FMI si nu a mai facut alte imprumuturi…si peste 3 transe Romania „risca „sa scape de hienele de la FMI…si fiindca asta nu se poate accepta o sa vina un cretin de prim ministru – marioneta care o sa refaca „balanta”imprumuturilor ca sa numai existe speranta de redresare

  2. ffggh says

    si au aruncat cu pietre in Biserica de la Patriarhie dar nimeni nu spune asta – logic de altfel

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php