Iohannis vrea Muzeul Holocaustului la Bucureşti. Discurs prezidenţial perturbat de un elicopter.

4 594

12109066_904933739593878_8714910177760766436_n_97254700Preşedintele Klaus Iohannis a fost prezent, joi, la Memorialul Victimelor Holocaustului din România , unde a ţinut un discurs cu ocazia Zilei Naţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului din România.

Discursul sustinut de presedintele Klaus Iohannis la Memorialul Victimelor Holocaustului a fost perturbat de un elicopter care a survolat la joasa inaltime zona in care se afla monumentul, scrie hotnews.ro Zgomotul elicopterului i-a atras atentia si presedintelui, care a ridicat ochii pentru a vedea ce il perturba.

În discursul său, şeful statului a spus că a păşit joi pentru prima dată pe „pe pietrele acestui impresionant Memorial ca Președinte”.

„România este astăzi o țară care a făcut progrese foarte importante în domeniul recunoașterii și asumării Holocaustului. (…) A fost un proces dificil, dar am arătat că ne-am însușit întru totul lecția trecutului. Am ales să fim vigilenți, să prevenim și să combatem orice formă incipientă de ură, discriminare și insultare a memoriei victimelor prin negarea sau minimalizarea genocidului evreiesc. Am ales cu responsabilitate să apărăm zi de zi libertățile civile, prin lege și prin apelul la justiție, nu doar prin carte. De aceea, vă pot asigura astăzi că în România nu mai sunt posibile asemenea fapte precum cele petrecute în acei ani tulburi.

Pentru noi, Transnistria din vremea războiului este imaginea unui pământ îndepărtat, în care copii și bătrâni, femei și bărbați nevinovați au fost deportați și obligați să trăiască în ghetouri și lagăre. Înghețați pe câmpurile sterile, chinuiți de foame, epuizați de boli, hăituiți și persecutați ori secerați de gloanțe, zeci de mii de oameni au pierit aici, între 1941 și 1944, pentru unica vină de a fi fost evrei sau romi. (…)

Acum, când mii de refugiați bat la porțile continentului nostru, tentațiile populismului și rasismului riscă să renască. Împreună cu statele Europei, avem datoria de a le respinge. Sunt convins că putem să depășim împreună această situație complicată și să facem față cu bine.

Am spus încă de la început că unul dintre obiectivele mandatului meu în privința memoriei națiunii este să apăr amintirea victimelor Holocaustului.

Sunt conștient că este un demers complex și de durată, dar sunt convins că rezultatele nu vor întârzia să apară. Orice forme de intoleranță, rasism, ură și discriminare reprezintă amenințări la adresa democrației.

De aceea voi continua să apăr acele modele și acțiuni din societate care contribuie la promovarea responsabilității și toleranței, non-discriminării și respectului pentru demnitatea ființei umane. Cred cu tărie că acțiunea de asumare a trecutului trebuie transformată în politică publică și sprijin pe deplin înființarea unui Muzeu al Evreilor și al Holocaustului la București.

Am anunțat recent lansarea unei largi consultări asupra educației și, în viitor, subliniez aici, aceasta va fi una din temele majore de dezbatere publică pe care le voi susține.

După cum spuneam, România a făcut pași importanți în privința asumării și memorializării Holocaustului, iar faptul că reprezentanții atâtor autorități și organizații sunt împreună este un semn că solidaritatea în această direcție este una puternică și durabilă”, a spus Iohannis.

SURSA: România TV

4 Comments
 1. Dacul Liber says

  PE CAND AVETI DE GAND SA INAUGURATI MUZEUL VICTIMELOR COMUNISMULUI,DOMNULE PRESEDINTE?!?SA NU UITAM CA UNA DINTRE ETNIILE CARE AU FOST POMENITE IN DISCURS,A AVUT UN ROL IMPORTANT IN PROPAGAREA IDEILOR COMUNISTE SI IN GENOCIDUL IMPOTRIVA UMANITATII CARE A INCEPUT DE LA REVOLUTIA BOLSEVICA SI CARE A DURAT PANA IN ZILELE NOASTRE!

  1. Dan P says

   Mickey Klaus este baiatul de mingi al sionismului mondial! Singurul HOLOCAUST care a avutloc in Romania a fost cel al bolsevicilor „evrei” impotriva poporului roman! Punct!

 2. Salamanca says

  Avem un evreu președinte care poarta nume nemțesc..?

  La fel făcea și Petrică Roman la începutul anilor 90 le spunea fetițelor de la APACA că este un românaș get-beget și el de fapt era odrasta unui evreu general de Securitate (Tatăl său a fost Valter Roman născut Ernst sau Ernő Neulander din Transilvania și de origine evreiască), un lider comunist, activ în războiul civil din Spania

  La fel și Virgil Măgureanu jura cu mâna pe Biblie că nu a a avut legături cu Securitatea comunistă când a fost investit în funcția de director SRI.

  Ca mai târziu au aparut documente în mas-media că de fapt era un fost turnător care mai târziu ajunsese să lucreze ca ofițer în Securitate.
  …………………………
  Actualul președinte când va vizita Fortul 13 Jilava ori închisoarea Aiud ??

  1. Dan P says

   ….toti jidaneii acestia mint la fel!

   Cel mai cinic mi s-a parut deunezi CAP DE CAUCIUC – „Razvan Teodorescu” – care nici mai mult nici mai putin la Realitatea Tv. s-a prezentat ca un: „fost copil de razes moldovean”! Ce ipocrizie mai mare vreti?

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php