Islamiştii de la Statul Islamic folosesc bisericile istorice creştine, ca abatoare şi camere de tortură

0 438

Organizatia aparatoare a drepturilor omului din Washington, “International Christian Concern”, a raportat ca militanții Statului Islamic au folosit mai multe biserici istorice din Mosul, drept locuri de sacrificare a animalelor, în timpul unei sarbatori islamice recente.

biserica_incendiata

Una dintre aceste biserici a fost si Biserica Ortodoxă Siriacă celebra “Sfantul Efrem”, pe care ISIS a confiscat-o în iunie și a redeschis-o ca “moschee de mujahedini”, titrează LoNews.

Mosul a fost odată centrul de influență creștina al Irakului, dar după ce Statul Islamic l-a cucerit in iunie, cei mai mulți creștini au fugit sau au fost ucisi de forțele teroriste islamiste.

Un preot care a slujit anterior in Mosul a raportat, de asemenea, că militanții ISIS au folosit bisericile din Qaraqosh, un alt oraș fost majoritar creștin din Irak, drept camera de tortură, în timp ce o mănăstire din nordul Mosulului a devenit închisoare pentru femeile cazute in mâinile ISIS. “Cele mai multe dintre cele inchise sunt creștine și sunt forțate să se convertească la Islam”, a spus Abu Aasi.

“ISIS a distrus toate crucile și statuile Mariei”. ISIS a distrus sistematic relicvele creștine și evreiești din Irak și Siria. Cel mai recent, organizația teroristă a dinamitat vechiul Arc de Triumf din Palmyra. Forțele ISIS au distrus, de asemenea, statuile și picturile creștine în întreaga regiune.

isis biserici cruci distruse mosul irak

sursa: NapocaNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php