Poetul Marius Ianuş a devenit frate de mănăstire

0 474

De pe blogul lui Ciprian Voicilă aflăm că poetul Marius Ianuş, creatorul fracturismului – un curent scandalos, la vremea lui, în cultura română -, a devenit frate de mănăstire, într-o obşte din România.

Marius Ianus - frate de manastire

Acum cinci ani, Marius Ianuş îşi anunţa convertirea la creştinism, într-un mod tranşant:

„Nu mai vreau să fac jocurile satanei.

De astăzi, 20 aprilie 2010, îmi reneg toate scrierile pe care le-am publicat pînă azi, cu excepția celor pe care le-am postat sau le voi posta pe acest blog.

Îmi cer iertare tuturor celor cărora versurile mele de pînă acum le-au fost prilej de sminteală și iau păcatele la care i-au împins vorbele mele scrise și spuse pe alți oameni asupra mea.”

Convertirea sa a avut loc pe fondul unei mari suferinţe sufleteşti şi a unui mariaj eşuat. Unii se întrebau atunci dacă Ianuş nu face un alt experiment, dacă acest pas nu este reflexul unei „nebunii” poetice şi nu o dovadă de „nebunie întru Hristos”. Astazi, el pare să le răspundă convingător. Dumnezeu să-l ţină pe cale!

sursa: RostOnline

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php