Paraclisul Catedralei Mântuirii a donat aparatură medicală spitalelor Marie Curie, Elias și Grigore Alexandrescu

1 372

O acțiune de donare de aparatură medicală destinată spitalelor bucureștene M.S. Curie, Elias și Grigore Alexandrescu, realizată cu binecuvântarea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a avut loc joi, a declarat pentru AGERPRES, pr. arhimandrit Ciprian Grădinaru, de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, coordonatorul acțiunii.

Potrivit pr. arhimandrit, Spitalelor Universitar de Urgență Elias și Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” le-au fost donate câte un aparat pentru măsurarea transcutanată a bilirubinei de tip JM105, de ultimă generație, în valoare de 15.748 lei/bucata.

De asemenea, Spitalului Clinic de Urgență pentru copii „Maria Sklodowska Curie” i-a fost donat un aparat Consola ILA activve, sistem complet funcțional cu trolley, înlocuitor de plămâni, a spus pr. Ciprian Grădinaru.

Totodată, a fost donat un sistem plasă de titan, de 3.500 euro, lui Stoica Liviu, internat la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof.dr. Al. Obregia”, care suferă de meningiom frontal stâng operat pentru realizarea operației de reconstrucție a voletului frontal.

„Facem des astfel de acțiuni cu ajutorul credincioșilor și al sponsorilor”, a spus preotul, menționând că tot la spitalul M.S. Curie Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului a donat lapte praf special pentru copii care se nasc cu malformații ale aparatului digestiv și intoleranțe și scutece pampers fără clor.

Până în prezent au fost făcute donații în valoare de aproximativ 60.000 de euro, a mai spus pr. arhimandrit Ciprian Grădinaru, de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

AGERPRES/(AS — autor: Daniel Popescu, editor: Cristian Anghelache)

1 Comment
  1. calin eugen says

    Dumnezeu sa-i rasplateasca pe toti samarinenii milostivi!…

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php