Proverb românesc: ”AM SCĂPAT DE DRACU, DAR AM DAT DE TAC’SO!”

1 464

45 de ani a stat România sub acel regim totalitar numit comunism. În prima fază acesta a fost unul de factură iudaică; satanic, de-a dreptul. Ulterior s-a naţionalizat, dar tot totalitar a rămas, tot cu pumnul în gura românului care ar fi avut ceva de spus şi tot materialist. Dumnezeu? credinţă? rugăciune?! Numai pentru retardaţi! Membrul de partid (comunist şi internaţionalist), trebuia sa fie un om nou! Ei bine, asta nu i-a reuşit deloc, căci n-a avut cu ce să frapeze. Atei au fost de când e lumea şi vor fi cât va fi lumea. Deranjantă era, însă, linia asta directoare, trasată cu roşu, de la conducătorii poporului către ei înşişi şi către popor.

În fine, a rânduit Dumnezeu în aşa fel încât mândria aia totală – dorinţa comuniştilor de vârf era aceea de a cuceri lumea – s-a dus cum nici n-ar fi fost (mă refer la structurile ei din România).
Si iată-ne, începând cu 1990, ahtiaţi fiind după Apus, cu Apusul peste noi. Om fi ştiut ce ne-aşteaptă?! Sunt convins că nu, dar nu asta este problema, ci aceea că noi, ca şi în perioada în care iudeii bolşevici descălecau şi se înstăpâneau în România, nu suntem în stare să punem talpa în faţa blestemăţiilor care acum vin dinspre Vest (Europa, America). Aşa cum atunci l-am acceptat pe dracu, ba unii dintre noi s-au şi-nfrăţit cu el, tot aşa şi astăzi îl acceptăm pe tac’so!
Nu credeţi?

M-aş bucura s-aveţi dreptate, dar haideţi să vedem care dintre cele două atitudini mai jos prezentate se va impune în viaţa poporului român?!

Ce ne ofera Europa (extrase)
de Mitropolitul Bartolomeu ANANIA
2011

Am meditat mai adînc gîndindu-mă la vremurile noastre… dacă ne-am confruntat cu Răsăritul bolşevic, de data aceasta ne îndreptăm cu faţa către Occidentul european…
Nu aşteptăm spiritualitate din Occident, pentru că nu o are. Europa este sinteza gândirii elene, a spiritualităţii creştine şi a civilizaţiei romane. Este singura Europă pe care o recunoaştem, dar şi singura Europă care ni se refuză. Ni se propune în schimb, o Europă construită eminamente pe economie şi politică; nici cea mai mică adiere de cultură, că de religie nu mai vorbim. Dacă aceasta este Europa care ni se îmbie, nu avem nevoie de ea!
Ce ni se propune? Economicul-pâinea. Prin pâine ni se cere libertatea. De aici, pretenţiile aberante care ni se pun în faţă pentru a fi acceptaţi în această Europă: homosexualitatea, viciu, avortul, desfrâul, sexualitatea, pornografia, adică tot ceea ce poate fi mai rău în viaţa unei societăţi, nişte rele pe care noi ca popor în frunte cu biserica şi din fericire în frunte cu tineretul nostru creştin ortodox, le respingem cu toată fermitatea, pentru că nu vrem ca, cu preţul ”intrării” noastre în Europa să ne pierdem propria identitate naţională.

E bine să ştiţi că, pe măsură ce aceste invazii devin tot mai radicale, dar ne propun, în mod repetat şi stăruitor, ”toleranţa”, e bine să ştiţi că toleranţa trebuie să funcţioneze până în clipa când începe abuzul ! Din momentul în care celălalt abuzează de toleranţa mea, aceasta încetează şi trebuie să înceteze. De aceea, personal, voi deveni intolerant, chiar cu riscul de a fi catalogat drept fundamentalist. La urma urmei, dacă e vorba de ”fundamentalism”, primul fundamentalist a fost însuşi Iisus Hristos: ”Înapoia Mea, satano!”

new_ussr_by_arhisage-d37n4md

Articol apărut în ”Active news” (extrase)
Iunie, 2015

Departamentul de Stat al SUA a dat publicității joi, 25 iunie, Raportul Internațional privind Respectarea Drepturilor Omului în România pentru anul 2014. Mandatat de Congresul american, Raportul funcționează ca document de informare în privința politicilor de guvernare și de asistență externe.
În viziunea americană, printre problemele pe care le are România în ceea ce privește drepturile omului, se numără: răspândirea punctelor de vedere ”antisemite, rasiste, xenofobe și naționaliste pe internet”, discriminarea ”sistematică” a romilor dar și ”discriminarea homosexualilor, lesbienelor, bisexualilor si transsexualilor” (LGBT).
Interesant este faptul că pentru Departamentul de Stat al SUA, care citează ONG-ul Apador-CH, romii care cer ”taxe de protecție” ca să nu-ți zgârie mașina în parcare sunt ”parcagii care obțin un venit găsindu-le șoferilor spații de parcare în schimbul unui bacșis”.
În altă ordine de idei, Biserica Ortodoxă Română este instituția țintită cel mai mult de criticile departamentului de stat al SUA, în acest raport.
BOR mai este acuzată că a cerut autorităților locale din Botoșani să îndepărteze niște umbrele în culorile steagului LGBT.

De asemenea, Biserica Ortodoxă este acuzată pentru că un monah de la Mânăstirea Petru-Vodă a făcut declarații antisemite. ”În datele de 28 mai si 21 iunie, călugărul ortodox Teodot a făcut declaraţii antisemite în timpul unei slujbe la Mânăstirea Petru-Vodă şi în timpul unei slujbe organizate la Ciolpani, cu ocazia sărbătoririi a 87 de ani de la înfiinţarea Mişcării Legionare. Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, Institutul Elie Wiesel şi Centrul pentru Monitorizarea Antisemitismului în România (MCA România) au solicitat Bisericii Ortodoxe şi autorităţilor să ia măsuri. Biserica Ortodoxă a respins acuzaţiile că membrii clerului său promovează antisemitismul şi a cerut superiorilor călugărului să ia măsuri împotriva acestuia. Autorităţile nu au luat nicio măsură legală împotriva lui Teodot”, se arată în raportul departamentului de stat al SUA.

Raportul face referire și la cazul romilor din Cluj, care au fost relocați de autorități, Biserica Ortodoxă fiind implicată și atunci. În 2011, atunci când Consiliul Local Cluj a hotărât evacuarea romilor de pe Strada Coastei din Cluj-Napoca pentru ca terenul de 5000 metri pătrați să fie atribuit Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, în vederea construirii noului sediu al Facultății de Teologie Ortodoxă și al internatului instituției, ÎPS Părinte Mitropolit Andrei Andreicuț declara că ”locul nu era potrivit pentru locuințele țiganilor”.

Documentul critică faptul că unele autorități locale au ridicat statui sau au denumit străzi după persoane din perioada interbelică. Referințele se referă la ”strada Petre Țuțea” din Timișoara și statuia lui Mircea Vulcănescu din București sau declararea lui Valeriu Gafencu drept cetățean de onoare al Târgu Ocnăi. ”Ocazional, unele autorităţi locale şi municipale au omagiat legionari, au permis construirea de monumente comemorative dedicate unor figuri istorice pro-naziste şi unor negaţionişti ai Holocaustului şi au dat numele lor unor străzi” (raportul integral se găsește pe pagina de internet a Ambasadei SUA de la București).

Deci, ce credeţi, va avea poporul român curajul, interesul, priceperea de a striga: ”Înapoia mea, Satano”?!

 de Sorin Andrei

1 Comment
  1. calin eugen says

    Multi sunt eroii nostril.Eu am o preferinta speciala:prof.George Manu.A-l defaima pe acest Profesor este o palma usturatoare data peste fata intregului neam romanesc.Il iubesc,il ador si ma rog dansului,pe cat voi putea,sa -i calc pe urme.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php