Efectul Iohannis s-a prăbuşit în sondaje! Tot mai mulţi români cred că ne îndreptăm spre o direcţie greşită

0 438

După alegerile prezidențiale din noiembrie 2014, electoratul era optimist. Au arătat-o toate sondajele. 55% din români vedeau că România este în direcția bună, arăta sondajul IRES de atunci. În martie 2015, 47% mai vedeau direcția bună spre care se îndreaptă țara noastră.

klausiohannis1

Ultimul sondaj IRES, realizat telefonic în 30 iulie, pe un eșantion de 1015 persoane, ale cărui rezultate au fost transmise de Digi24, arată că doar 27% din români mai văd direcția pozitivă a României. 63% o văd clar greșită. Restul sunt nehotărâți.

“După fiecare alegeri, asistăm la o investiţie de emoție publică, aceasta fiind combinată cu încredere și optimism. E un mecanism democratic de consum al frustrărilor publice şi de resetare a lucrurilor. În ianuarie, am asistat la această explozie de optimism și vedem că, după șase luni, lucrurile tind să intre în acelasi trend. Există un anumit credit public bazat pe emoție, acordat celor investiți într-o nouă funcție publică și acest credit, în mod natural, se stinge. Politicienii trebuie să profite de această încredere și să aplice măsurile care se impun în ceea ce înseamnă guvernarea ţării la un moment dat”, a declarat sociologul Dan Jurcan.

sursa: NapocaNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php