Marius Oprea, la Realitatea Tv: Legea antilegionară este o provocare

1 594

marius-oprea.sonthykvp2-900x444Istoricul Marius Oprea a intervenit telefonic în cadrul emisiunii Jocuri de putere de la Realitatea TV, moderată de Rareş Bogdan. Acesta a declarat că legea antilegionară este o provocare pentru dreapta din România făcută printr-o manieră lipsită de orice logică legislativă, pentru a incita la promovarea fascismului.

Oprea a precizat că nu ar putea fi incriminat prin această lege şi că ar fi chiar mândru dacă ar fi incarcerat pentru încălcarea legii antilegionare.

Unii dintre Invitaţii emisiunii au afirmat că prin această lege se doreşte ca tinerii să uite de personalităţi marcante ale culturii româneşti, dar şi de fenomene precum Rugul Aprins, considerat fascist de către comunişti. Alţii au afirmat că oameni precum Radu Gyr şi Nichifor Crainic au avut atât partea lor luminoasă cât şi “o parte negativă” prin simpatizarea legionarismului.

De ce legiuitorul a ignorat comumismul şi a trecut doar legionarismul la interdicţii? o întrebare la care se va încerca să se răspundă într-o nouă emisiune care va avea loc la Realitatea Tv.

Sursa: NAPOCANEWS

1 Comment
  1. marian iliescu says

    Se zoneste ca Patriarhia ar inchide cimitirul Giulesti sau doar cripta Sf Ilie Lacatusu, ca vin zilnic credinciosii cu sutele pentru rugaciuni si ajutor ; ca de , se vorbesc intre ei , sunt nemultumiti si suparati si s-ar isca ceva impotriva guvernantilor !!! Sau la Prislop , la Sf Ardealului Arsenie Boca , ca acolo se aduna cu miile !!!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php