Parastas la 4 ani de la trecerea la Domnul a Părintelui Arsenie Papacioc

0 327

Pe 19 iulie 2015 s-au implinit patru ani de la trecerea la cele veşnice a Părintelui Arsenie Papacioc. Cu acest prilej, a fost săvârşită o slujbă de pomenire la mormântul său de la Mănăstirea „Sfânta Maria” – Techirghiol.

untitled-3

Slujba Parastasului a fost săvârşită la Mănăstirea „Sfânta Maria” – Techirghiol – Stavropighie Patriarhală de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, alături de care a slujit şi Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, înconjuraţi de un sobor de preoţi şi diaconi, după cum ne-a precizat arhim. Cleopa Nistor, Consilier Patriarhal.

La final, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a rostit un cuvânt de învăţătură în care a evocat memoria Părintelui Arsenie Papacioc.

Tot cu acest prilej a rostit un cuvânt şi Arhiepiscopul Tomisului.

În continuare, s-a mers la mormântul Părintelui Arsenie şi s-a săvârşit un Trisaghion, urmat de cântarea „Veşnică pomenire”.

Părintele Arsenie Papacioc a fost pomenit şi la Sfânta Liturghie oficiată în biserica Mănăstirii „Sfânta Maria” – Techirghiol de către Părintele Stareţ Andrei de la Mănăstirea Dervent, ucenic al Părintelui Arsenie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Arhimandritul Arsenie Papacioc, unul dintre cei mai importanţi duhovnici ai Ortodoxiei Româneşti, s-a născut la 13 august 1914, în satul Misleanu, comuna Perieţi din judeţul Ialomiţa. Numele civil al Părintelui Arsenie a fost Anghel. În 1932 a absolvit Şcoala de Arte şi Meserii din Bucureşti. Este primit ca „frate” la Mănăstirea Cozia în 1947 şi îndeplineşte pe rând mai multe ascultări la Schitul Cioclovina din judeţul Gorj (1948-1949) şi la Mănăstirea Sihăstria (1949). A fost tuns în monahism la Mănăstirea Antim din Bucureşti (1950), a fost hirotonit preot pe seama Mănăstirii Slatina (26 septembrie 1950). Este arestat la 14 iunie 1958 şi condamnat la 20 de ani de închisoare pentru „uneltire contra ordinii sociale”. Astfel, trece prin închisorile din Braşov, Aiud şi Jilava şi a fost eliberat în 1964. După ieşirea din închisoare este numit preot în Ardeal; a fost un timp stareţ la Mănăstirea Cozia, iar din 1976 devine duhovnic al Mănăstirii Sfânta Maria din Techirghiol.

sursa: Doxologia

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php