NOU APEL CĂTRE DEPUTAŢI: „Nu reveniţi la logica războiului civil din iunie 1990!”

2 645

AICI puteti semna Petitia impotriva acestui proiect de lege criminal , lansata in luna martie   de un grup de 16 organizatii civice  si semnata pana in prezent de peste 2000 de romani

ULTIMA  ORA! Dezbaterea din Comisia Juridica a fost repusa pe ordinea de zi saptamana aceasta: vezi pozitia 3 de pe ordinea de zi PLx 193/2014

Untitled

Fostul preşedinte executiv al Partidului „Totul pentru Ţară”, Florin Dobrescu, a adresat azi un nou apel parlamentarilor din Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, reamintind acestora că şi în urmă cu 25 de ani, Ion Iliescu şi structurile cripto-comuniste utilizau aceeaşi marotă a unui presupus pericol legionar, instigând populaţia de stânga a capitalei şi minerii, pentru a-i agresa şi intimida pe militanţii anticomunişti din Piaţa Universităţii. Dobrescu arată  că abordări precum cea din conţinutului proiectului de lege pentru modificarea Ordonanţei 31/2002 sunt nu doar nedemocratice şi neconstituţionale, dar ele aparţin unui trecut tenebros, de care speram că România s-a despărţit definitiv.

????????????????????????????????????
Florin Dobrescu

Domnilor Deputaţi din Comisia Juridică a Camerei,

Profit de semnificaţia tristei comemorări de astăzi, pentru a relua apelul de a nu vă lăsa antrenaţi în adoptarea unei legi ce va arunca România în logica neproductivă de acum 25 de ani.

Exact în urmă cu un sfert de veac, pe străzile Bucureştiului se murea din nou pentru Libertate şi Adevăr! Tineretul anticomunist, sprijinit de foştii deţinuţi politici, dar şi de unele forţe occidentale ce sprijineau democratizarea României, făcea ultima disperată încercare de a duce la bun sfârşit Revoluţia deturnată în decembrie 1989 de structurile comuniste şi ale fostei Securităţi.
Tinerii s-au luptat eroic, pe viaţă şi pe moarte, cu structurile represive ale puterii neocomuniste.
La orele serii, pe 13 iunie 1990, cădeau în Bucureşti, sub gloanţe, primii morţi de după decembrie 1989. În următoarele 2 zile, bande de mineri coordonate de ofiţeri MAI în uniforme şi în civil, au arestat, torturat şi ucis alte zeci şi sute de români…
Sunt astăzi 25 de ani şi nici un vinovat nu a fost pedepsit legal pentru acele crime împotriva umanităţii!
În schimb, la 25 de ani după acele evenimente tragice, când structurile criptocomuniste utilizau marota pericolului legionarismului pentru a-şi justifica represiunea, astăzi, alte minţi întunecate de spirit revanşard pregătesc în Parlamentul României o lege prin care să interzică pe aceiaşi legionari invocaţi, perfid, atunci de Ion Iliescu şi clica sa.

Atunci, aceştia au folosit pericolul legionar ca pretext pentru a instiga populaţia de stânga a capitalei şi minerii, pentru a-i agresa şi intimida pe militanţii anticomunişti din Piaţa Universităţii.

Iresponsabili până la capăt, elemente intolerante, cu mentalităţi totalitare, precum Alexandru Florian, care la adăpostul titulaturii de preşedinte al Institutului „Elie Wiesel” îşi materializează frustrările ideologice de stânga, au pus la punct un proiect de lege prin care legionarii şi urmaşii lor vor fi supuşi unei noi persecuţii, anulând astfel starea de reconciliere naţională de după 1989, la care cu toţii am contribuit cu atâta sacrificii.
Fac din nou un apel către deputaţii din Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, care în săptămâna ce începe sunt chemaţi să analizeze acest proiect de lege: nu reveniţi pe logica regimului dinainte de 1989 şi nici pe cea a lui Ion Iliescu din 13 iunie 1990!

Abordări precum cele din conţinutului proiectului de lege pentru modificarea Ordonanţei 31/2002 sunt nu doar nedemocratice şi neconstituţionale, dar ele aparţin unui trecut tenebros, de care speram că România s-a despărţit definitiv.

Da, legionarii au fost prezenţi în Piaţa Universităţii, dar nu ca factori de violenţă, ci ca factori promotori ai democraţiei şi spiritului occidental, într-o Românie încă dominată de structurile foştilor securişti.
Înţelegeţi, domnilor deputaţi, că nu puteţi interzice legionarismul, câtă vreme nu aţi interzis regimul ilegitim şi criminal comunist şi câtă vreme nu aţi pedepsit vinovaţii din iunie 1990!
Glorie eternă luptătorilor anticomunişti: din munţi, din lagăre şi închisori, din decembrie 1989 şi iunie 1990!”

Florin Dobrescu
Fost preşedinte executiv al Partidul Totul Pentru Țară (dizolvat)

 

2 Comments
  1. […] Florin Dobrescu Fost preşedinte executiv al Partidul Totul Pentru Țară (dizolvat), apud, http://www.buciumul.ro […]

  2. calin eugen says

    Sa speram ca totul va fi bine.O multime de sfinti ne privesc din ceruri.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php