Liderul platformei „Acțiunea 2012” a fost expulzat din RM

0 363

UPDATE (18:52) Liderul platformei „ Acțiunea 2012” a fost expulzat din Republica  și are interdicție de a intrare pe o perioda de 5 ani. Informația ne-a fost confirmată la telefon chiar de George Simion, care se află în drum spre vama Leușeni, sub escorta ofițerilor SIS.

 (Foto: unimedia.info)

Simion ne-a mai spus că a fost reținut acum aproape o oră în fața Liceului„ Gheorghe Asachi”, unde urma să se întâlnescă cu cadrele didactice.  El a fost invitat de colaboratorii SIS să-i însoțească la sediul instituției. Acum un sfert de oră, a fost urcat în mașina cu care este dus spre graniță cu România.

(18:36) Liderul mișcării „Acțiune 2012”, George Simion, a fost reținut de ofițerii Serviciului de Informații și Securite (SIS). Anunțul a fost făcut de Simion  pe pagina sa de Facebook și confirmat pentru Deschide.MD de Elena Podolean, una dintre reprezentantele acestei organizații. 

George Simion scrie ca „că cei de la SIS nu sunt de acord cu protestul din 16 mai”, lăsând astfel să se înțeleagă că autoritățile de la Chișinău ar încerca să împiedice desfășurarea mitingului unionist programat să se desfășoare în această sâmbătă în centrul Capitalei.

De asemene, potrivit Nataliei Podolean, ofițerii de la SIS l-ar fi anunțat pe Simion că va fi expulzat din Republica Moldova, cu o interdicție de intrare pe termen de 5 ani.

sursa: Deschide.md

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php