Ziua Națională a României
Astăzi, în ziua de 9 mai 2015, președintele României, Klaus Iohannis, a adunat o mie de cetățeni europeni la palatul Cotroceni și le-a vorbit despre ,,9 mai, ziua Europei”. Soare, frumos, verdeață,președinți mai vechi, soldați ornamentali, patriarh și pahare cu șampanie. Apoi domnu’ președinte, aterizat ieri de pe culmi europene, a mai afirmat că: „În ziua de 9 mai a fost proclamată independența României”.
Poate pentru domnu’ președinte, care o fi având propria lui țară cu propria ei istorie, e scuzabil. Dar cineva, oricine, dacă istoricii de azi au, fiecare, propria lor istorie, trebuie să mai amintească din când în când ce s-a întâmplat atunci în 1877, nu de alta, dar mai trăiesc, încă, bătrâni care au învățat la istorie că „10 mai este Ziua Națională a Românie” și care defilau în ziua de 10 Mai, zi în care sărbătoreau:
-și instalarea lui Carol la Cotroceni, ca principe (1866),
-și proclamarea independenței României, (1877),
-și proclamarea Regatului României (1881)
Eroarea pe care o face președintele de astăzi al României, și pe care o fac majoritatea oamenilor politici și chiar cei mai mulți istorici, unii din incultură, alții din ignoranță, e că în ziua de 9 mai 1877 a fost propusă independența numai în Camera Deputaților, dar nu a fost și proclamată.
A doua zi, în ziua de 10 mai, cea de-a doua cameră, Senatul, a declarat și ea independența, iar parlamentarii entuziaști au mers cu declarația completă la Cotroceni, unde șeful statului, principele Carol, a semnat actul oficial prin care România era declarat stat independent. Nici un act oficial nu e valabil până ce nu e semnat și autentificat de toate instituțiile responsabile ale statului.
Oficial, independența României a fost proclamată în Ziua de 10 Mai 1877, iar nu în ziua de 9 mai, și așa a fost sărbătorită și recunoscută timp de 81 de ani, câtă vreme România a fost recunoscută ca stat liber și independent.
În 1947, Majestatea Sa Regele Mihai I, avea să fie înlăturat de comuniști de pe tronul Regatului României, apoi țara avea să fie condusă de cizma sovietică, de stânga, iar istoricii aveau să ne învețe o altfel de istorie, cu o altfel de istorie, falsă,și cu o altfel de independență.
Acum, după ce a fost înlăturată și cizma sovietică, și țara a fost aruncată în cizma europeană, de dreapta după cum se pare, sărbătorim independența României în ziua de 9 mai.
Oamenii politici acceptă orice, numai să fie ținuți pe podium, istoricii acceptă orice, numai să fie pe placul șefilor lor, posturile de televiziune acceptă orice, numai să aibă audiență. La noi se numește sârbă; la vioară, oamenii politici, la țambal, istoricii, la fluier, posturile mass-media, iar de jucat sârba,joacă poporul care nu e, încă, plecat la cules de căpșuni.
de Gheorghe Atanasescu, 9 mai 2015
[…] Gheorghe Atanasescu – Buciumul […]