Corb la corb nu scoate Ochi. Majoritatea guvernamentală din Camera Deputaților a blocat încă o cerere DNA

0 315

S-a întâmplat din nou, de data aceasta în Camera Deputaților: majoritatea aflată la putere și-a salvat un coleg din fața justiției. Cererea de reținere și arestare preventivă a deputatului PSD Ion Ochi a fost respinsă prin votul secret, cu bile, al plenului Camerei. „Scorul” a fost de 152 de voturi împotrivă solicitării procurorilor, față de numai 108 pentru. Patru voturi au fost anulate.

DNA îl acuză pe deputatul Ion Ochi de abuz în serviciu în formă continuată și luare de mită în perioada în care a fost vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, pentru a direcționa acordarea unor contracte din bani publici către anumite firmele cu care avea legături. După ce săptămâna trecută procurorii au solicitat arestarea acestuia, comisia juridică a avizat favorabil cererea luni, dar iată că plenul Camerei Deputaților a hotărât altceva.

E nevinovat și cinstit

Social-democratul a declarat în fața colegilor săi parlamentari că nu credea să ajungă vreodată „subiect de spectacol mediatic”. „E trist să ajungi în faţa Paralamentului să fii nevoit să te dezvinovăţeşti când eşti nevinovat”, s-a plâns Ochi deputaţilor. Potrivit acestuia, DNA Brașov a decis neînceperea urmăririi penale (NUP) în dosarul în care erau suspiciuni privind atribuirea contractului de achiziție publică pentru reabilitatea unui drum județean pe care el, ca vicepreședinte al CJ a susținut-o. Apoi Ochi a explicat că același dosar, cu aeceleași presupuse fapte, a fost redeschis de DNA în 2015, iar procurorii cer acum arestarea sa doar pentru că este deputat și membru al principalului partid aflat la guvernare. Deputatul se întreabă ce s-a schimbat față de 2014, când a primit NUP.

„Calitatea de parlamentar nu reprezintă un argument serios şi suficient pentru privarea de libertate a unui parlamentar. Aceasta ar însemna, prin reducerea la absurd, că orice parlamentar, membru al unui partid aflat la guvernare şi care este supus urmăririi penale, ar trebui arestat preventiv. Această concluzie este discriminatorie şi contrară principiului egalităţii cetăţenilor în faţa judecăţii. O asemenea motivare nu poate justifica propunerea de arestare preventivă”, a generalizat Ion Ochi, într-o încercare de avertisment la adresa colegilor săi de coaliție.

El a susținut că pe parcursul mandatului său a fost „dominat de sentimentul bunei-credinţe şi al echităţii”. „Mi-am făcut datoria, am respectat legile, instituţiile, oamenii. Am considerat că ce e bine pentru toţi, e bine pentru oameni. În pofida dificultăţilor pe care le-am avut ca om în viaţa mea, am rămas un om cinstit, om onest. Eu nu doresc nimănui dificultăţi chinuitoare şi tulburări chinuitoare. Am toată deschiderea pentru justiţie şi fac tot ce pot pentru aflarea adevărului. Ca parlamentar, când se pune problema restrângerii libertăţii unui om, nu voi fi niciodată de acord ca în România, excepţia să devină regulă”, a declarat Ochi.

sursa: Puterea

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php