Sebastian Ghiţă, la DNA: Procurorii mi-au pus sechestru pe bunurile imobile şi pe conturi. Nu mă consider vinovat

0 276

Deputatul Sebastian Ghiţă a declarat, marţi, la ieşirea de la DNA Ploieşti, că procurorii i-au pus sechestru pe bunurile imobile şi pe conturi. Ghiţă a ţinut să precizeze că nu se consideră vinovat în dosarul lui Iulian Herţanu, în care este acuzat de favorizare de grup infracţional.

Sebastian Ghiță a afirmat că procurorii l-au înştiinţat că au instituit sechestru pe bunurile sale imobile şi pe conturi până la concurenţa sumei de aproximativ două milioane de euro, cât este calculat prejudiciul în dosarul în care este cercetat.

Deputatul a susţinut că nu se consideră vinovat în acest dosar şi că nu îl cunoştea pe Iulian Herţanu la momentul la care firma acestuia a încheiat contract cu autorităţile din Prahova.

Fiind întrebat dacă ia în calcul demisia din Parlament, Sebastian Ghiţă a răspuns negativ.

”Nu mă consider vinovat. Acest lucru îl poate stabili doar un judecător. În momnentul în care un judecător va stabili că am o vinovăţie, voi lua în calcul o astfel de măsură”, a precizat Sebastian Ghiţă.

Chestionat dacă îi este teamă că va ajunge după gratii, deputatul a spus că fapta de care este acuzat nu se pedepseşte cu ”o măsură atât de dură”.

”Fapta nu e una care reclamă o măsură atât de dură. Legea nu prevede o pedeapsă atât de mare pentru presupusa faptă a mea şi de aceea nu sunt preocupat de această chestiune (posibilitatea de a fi condamnat la închisoare cu executare – n.r.)”, a afirmat Sebastian Ghiţă.

Acesta a ţinut să precizeze că are încredere că procurorii ”vor vedea exact cum au stat lucrurile în judeţul Prahova”.

Deputatul Sebastian Ghiță a sosit marți la sediul DNA Ploiești, el fiind urmărit penal în dosarul lui Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta. Surse judiciare, citate de Agerpres, au precizat, că procurorii îi vor aduce la cunoștință lui Ghiţă faptul că vor institui sechestru pe bunurile sale.

Sebastian Ghiţă nu a făcut declaraţii la intrarea în sediul DNA. Deputatul este urmărit penal în dosarul lui Iulian Herțanu, acesta fiind acuzat de sprijinire a unui grup infracțional organizat.

Iulian Herțanu este cercetat în stare de arest la domiciliu pentru constituire de grup infracțional organizat, deturnare de fonduri europene și evaziune fiscală, în dosarul legat de extinderea rețelei de canalizare din orașul Comarnic, în cadrul unui proiect pe fonduri UE derulat de SC Hidro Prahova.

Sursa citată mai precizează că la sediul DNA mai sunt așteptați și alți inculpați din dosar, inclusiv Iulian Herțanu.

sursa: Puterea

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php