Unul dintre jurnaliştii răpiţi în Irak anunţă dosarul care va zgudui România din temelii

0 394

Unul dintre jurnaliştii răpiţi în Irak a fost chemat luni, la Direcția Națională Anticorupție, pentru audieri în dosarele ”Răpirea din Irak” și ”Armamentul.”

Ovidiu Ohanesian a anunțat luni, înainte de audierile de la DNA, care ar putea fi dosarul care va zgudui din temelii România, arată obiectiv.info.

„Le va fi foarte greu să găsească ce îi interesează (n.r.: referindu-se la procurorii DNA). Vedeți dvs., răpirea din Irak și dosarul Armanentul vă rezervă suprize nebănuite. Au secretizat cele două dosare și o să le fie foarte greu să găsească ceea ce îi interesează”, a declarat Ohanesian în fața sediului DNA, precizând totodată că nu știe de ce a fost chemat de procurori la audieri.

Referitor la dosarul ”Armamentul”, Ohanesian a spus că ancheta acestui dosar va „zgudui România din temelii”.

„Ancheta care va zgudui România din temelii se află în dosarul Armamentul. Acolo veți găsi și trafic de influență, terorism, trafic cu armament și cu țigări”, a mai adăugat acesta.

Iată ce spunea, încă din 2012, Ohanesian despre aceste două dosare:

“Există legături între dosare: între reţeaua «Armamentul», răpirea jurnaliştilor şi, ulterior, fuga lui Hayssam. Legătura reiese inclusiv din ce s-a întâmplat în dosarul «Fuga», în sentinţa dată de Curtea de Apel Oradea. Dar este o chestiune foarte complexă. (…) Se pare că a fost o operaţiune la nivel foarte înalt, prin care ei au urmărit/s-a urmărit dezmembrarea unor reţele internaţionale de trafic de armament. Că s-a nimerit să fie Hayssam, cu Bout şi cu alţii este o altă treabă. Şi atunci, autorităţile americane şi, probabil NATO le-au cerut autorităţilor române să-i dea pe mâna justiţiei şi/sau să-i dea afară, cum fac acum când expulzează aşa-zişi terorişti din România. Or, ăştia (n.r. – autorităţile române) nu puteau s-o facă, pentru că Hayssam era un vechi om de-al lor, folosit în tot felul de operaţiuni. Şi, în afară de asta, o întreagă structură politică din toate partidele cu şpăgi, cu şmecherii.

Şi există declaraţiile lui Munaf: cât a dat, cum a dat, unde a dat!… Şi atunci trebuia să se găsească o soluţie de a-l scoate încet-încet, de a scăpa de el, dar nu la modul de a-l închide sau de a-l strânge prea tare cu uşa, pentru că, dacă Hayssam începea să vorbească despre toţi pe care i-a uns în România, ieşea scandalul cât casa“, dezvăluia Ohanesian, în 2012, potrivit ziarului Ring.

via: ActiveNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php