Suferință și Înviere pentru creștinii din Pakistan

0 403

Nuaman, un băiat de 14 ani aparținând Bisericii Siriene Iacobite, se întorcea acasă în Sfânta și Marea Vineri, în orașul Lahore. Doi tineri musulmani l-au oprit și l-au întrebat care este religia sa. În simplitatea lui, copilul a mărturisit că este creștin și că se pregătește de sărbătoare: „Le-am spus că eu sunt creștin. Au început să mă bată în plină stradă, apoi au aruncat benzină pe mine și au aprins o țigară”.

Departe de confortul Occidentului, într-o țară în care este o infracțiune să fii altceva decât musulman șiit, în Pakistan, creștinii suferă. Suferă așa cum citim noi prin sinaxare – de ni se par povești inventate de tradiția Bisericii. Începem să ne învățăm oarecum cu prigoana creștinilor!

Realitatea crudă este, însă, că acești oameni chiar trec printr-un calvar pentru simplul fapt că au curajul să spună celorlalți că sunt creștini. În plină Înviere, așa cum scria Christian Post, un copil din Pakistan a fost incendiat în plină stradă, pentru că a mărturisit că este creștin. Nuaman, un băiat de 14 ani aparținând Bisericii Siriene Iacobite, se întorcea acasă în Sfânta și Marea Vineri, în orașul Lahore. Doi tineri musulmani l-au oprit și l-au întrebat care este religia sa. În simplitatea lui, copilul a mărturisit că este creștin și că se pregătește de sărbătoare: „Le-am spus că eu sunt creștin. Au început să mă bată în plină stradă, apoi au aruncat benzină pe mine și au aprins o țigară”. Băiatul a fost cuprins de flăcări în scurt timp. Salvarea i-a venit tot de la niște bărbați musulmani, care au aruncat cu nisip pe trupul copilului. În cel mai scurt timp a fost transportat la spitalul Meo în Lahore, provincia Punjab – cu arsuri pe 55 % din suprafața corpului.

Dacă suferința personală nu este de ajuns, trebuie să arătăm că și comunitatea creștină, în general, suferă în această țară. Al Jazeera a raportat în zilele Învierii două atentate sinucigașe la două biserici din Lahore. În localitatea Youhanabad au murit 17 persoane, iar la o altă biserică atentatul a lăsă în urmă 80 de răniți.

sursa: Doxologia

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php