Cum a racolat-o Putin pe Le Pen. Hackerii dezvăluie totul!

0 381

putin le penUn grup de hackeri au făcut publice mii de texte și e-mailuri schimbate între autoritățile de la Kremlin și partidul de extremă dreaptă Frontul Național din Franța.  Potrivit publicației “Le Monde”, citate de HotNews, hackerii au postat mesajele pe site-ul lor, iar multe dintre texte sunt despre Marine Le Pen, lidera Frontului Național, care a sprijinit public anexarea Peninsulei Crimeea în martie 2014. Corespondența este purtată între “Timur Prokopenko”, despre care hackerii spun că ar fi un oficial de la Kremlin și Kostia, un bărbat descris ca fiind “conexiunea rusească” ce are acces direct la Marine Le Pen.

Potrivit “Le Monde”, într-un mesaj de la Prokopenko se scrie “avem mare nevoie de ea, i-am spus șefului că poți aranja asta cu ea”, făcând referire la un sprijin din partea euroalesei pentru referendumul nerecunoscut pe plan internațional ținut înainte ca Rusia să anexeze Crimeea. Kostya dă apoi asigurări că Frontul Național “va lua o poziție oficială privind Crimeea”. Capul de lista al Frontului Național în circumscripția electorală Ile-de-France, Aymeric Chauprade, a fost observator la referendumul din Crimeea, în martie 2014, deși partidul său a negat că a participat în calitate de consultant de politică externă. Vorbind despre prezența sa, Chauprade declara postului rusesc Russia Today: “Eu cred că referendumul este legitim. Vorbim aici despre istorie pe termen lung. Vorbim despre populația rusă, despre teritorii ale fostului URSS”.

În februarie 2015, Le Pen a acordat un interviu săptămânalului polonez “Do Rzeczy” în care a afirmat că Franța ar trebui să recunoască Crimeea ca parte a Rusiei. În decembrie, ea a dezvăluit că Frontul Național a primit un împrumut de nouă milioane de euro de la banca rusească “First Czech-Russian Bank”, ceea ce a dus la speculații potrivit cărora Putin finanțează intenționat partide radicale europene pentru a destabiliza Uniunea Europeană. Le Pen a răspuns că băncile franceze refuzaseră să împrumute partidul sau, așa că a acceptat oferta din Rusia.

Sursa: PaginaEuropeană

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php