Previziune Stratfor: Rusia se va dizolva în următorul deceniu, România se va uni cu Basarabia

4 627

În umătorii 10 ani vom asista la disoluţie a Federaţiei Ruse, este previziunea pe care o face agenţia americană Stratfor. Una dintre urmări va fi recuperarea teritoriile pierdute de către ţările care au suferit pierderi teritoriale în favoarea Uniunii Sovietice.

Previziune Stratfor: Rusia se va dizolva în următorul deceniu, România se va uni cu Basarabia

Dependenţa covârşitoare a economiei ruse faţă de exporturile energetice şi lipsa de predictibilitate a evoluţiei preţurilor va pune Moscova în imposibilitatea de a susţine relaţiile instituţionale în întregimea imensului teritoriu al Federaţiei Ruse de azi. Analiştii agenţiei Stratfor se aşteaptă ca ”autoritatea Moscovei să slăbească substanţial, ceea ce va duce la o fragmentare formală şi informală a Rusiei, Securitatea arsenalului nuclear rus va deveni principala îngrijorare, pe măsură ce acest proces se va accelera la sfârşitul deceniului ce urmează”, scrie George Damian în Adevărul.

Rusia a eşuat în procesul de transformare a veniturilor provenite din vânzarea resurselor energetice într-o economie sustenabilă, rămânând vulnerabilă în faţa fluctuaţiilor de preţuri pe piaţa internaţională. Mai mult, Federaţia Rusă nu are nici un mecanism de protecţie faţă de forţele unei pieţe libere. Conform Stratfor, această situaţie va duce la repetarea fenomenelor din anii 1980 şi 1990, perioade în care a scăzut dramatic capacitatea Moscovei de a susţine infrastructura întregii ţări. „Aceasta va provoca regiunile să caute metode de a se proteja, formând entităţi autonome formale şi informale. Legăturile economice care leagă periferia rusă de Moscova se vor dizolva”, susţin analiştii Stratfor.

„În vestul Rusiei, Polonia, Ungaria şi România vor încerca să recupereze regiuni pierdute în favoarea ruşilor în diverse momente. Vor acţiona astfel încât să atragă Belarus şi Ucraina în această direcţie. În sud, capacitatea ruşilor de a controla Caucazul de Nord se va evapora, iar Asia Centrală va intra într-o perioadă de instabilitate. În nord-vest, regiunea Karelia va căuta să se alăture Finlandei, iar în estul îndepărtat, regiunile de coastă mai apropiate de China, Japonia şi Statele Unite decât de Moscova vor începe să se comporte independent. Celelalte regiuni din afara Moscovei nu vor căuta neapărat autonomia, însă vor fi puse în situaţia de a fi autonome. Nu va exista o rebeliune împotriva Moscovei, ci slăbirea capacităţii Moscovei de a sprijini şi controla Federaţia Rusă va creea un adevărat vid. Ce va continua să existe în acest vid vor fi fragmentele Federaţiei Ruse”, se arată în descrierea viitoarei fragmentări a Rusiei în viziunea analiştilor Stratfor.

sursa: ActiveNews

4 Comments
 1. ghircusmarian says

  nu cred in asa ceva orice revoultie ,si decadere nu va aduce la nimic bun,Federatie Rusa va deveni intre timp cand va vedea ca nu gesteioneaza un nou imperiul rus ,cum era dinainte venirea comunistilor in Rusia la putere,iar acele teritori le vom lua daca avem un presedinte cu sange in vene si care stie sa negocieze cu rusi

 2. sarmis says

  sa nu ne imbatam cu apa rece, totusi

 3. NICU says

  Sunt glume americane colaterale. SUA a pierdut influienţa în lume după ce zeci de ani a intervenit militar în mai multe state fără apărare comiţând crime de război(Coreea, Vietnam, Cambodgea, Irak, Libia, Serbia etc.).Acum nu mai merge, fiindcă s-a apropiat de interesele unei superputeri care i-a tras-o în freză cu Siria şi Ucraina şi i-a liniştit pe americani.În peste jumătate de secol de intervenţie în alte state, poporul american a beneficiat de venituri în plus şi de privelişti liniştite la TV de pe fotoliu. Un conflict cu Rusia, îi va lovi pe americani direct pe fotoliu şi la nivelul de trai care se găseşte într-o stabilitate socială.A doua problemă, Rusia nu trăieste din exportul de energie cum ar fi ţările arabe care depind 100%. Rusia deţine resurse, industrie şi o enormă suprafaţă agricolă. Preţul de cumpărare în Rusia este de 45% faţă de cel din SUA, adică o valoare de 100 dolari în Rusia echivalează cu 222 dolari în SUA.

 4. mosu says

  cred ca mai repede se v-a destrama sodoma vestica-,in 30 de ani vor devenii majoritar musulmani si atunci vor fi decapitati toti dosisti.ati vazut ca america si-a facut minister al homalailor sau cum necuratul li se spune.ce presiune pune in tarile majoritar albe pentru a fi acceptata ca oficial aceasta deviere de la normal.sunt curios daca si-a trimis ambasador al homosexualilor si in tarile musulmane si in China.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php