Aleksandr Dughin, pentru un site apropiat Jobbik: Este necesar un “imperiu eurasiatic” care să includă țări precum România

2 484

Aleksandr Dughin, consilier al președintelui Dumei de Stat și un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, consideră necesară crearea unui “imperiu eurasiatic” dominat de Rusia din care să facă parte inclusiv România, Ungaria, Serbia, Slovacia și Austria, notează Mediafax.

Potrivit ediției austriece a publicației The Local, filosoful Aleksandr Dughin a făcut aceste declarații într-un interviu acordat site-ului ungar Alfahir.hu, apropiat al mișcării ungare de extremă-dreapta Jobbik.

“Este necesar un imperiu eurasiatic care să contracareze influența Occidentului nihilist”, a spus Dugin, vorbind despre o “nouă ordine mondială” bipolară, formată, de o parte, din Statele Unite și Europa Occidentală (condusă de Germania), și, de alta parte, din Uniunea Eurasiatica, dominată de Rusia.

Referindu-se la formațiunea naționalistă ungară Jobbik, Aleksandr Dughin a declarat că mișcarea populistă are o doctrină “realistă”.

Aleksandr Dugin a fost consilier al Kremlinului, este membru al partidului Rusia Unită.

Tratatul privind constituirea Uniunii Economice Eurasiatice (UEE) a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2015. Noua organizație internațională include Rusia, Armenia, Belarus și Kazahstan. Kirgizstanul urmează să adere în mai.

sursa: NapocaNews

2 Comments
  1. mosu says

    fata de jaful facut Romaniei de gastile emanate din agenturili care l-au asasinat pe Ceausescu+peste 1000 de copii ai Romaniei+peste 6 mii de raniti +peste 4 milioane de refugiati+ mai putem aminti de viitorii 300 de mii de boschetari rezultati din trocul lui isarescuvici cu camatarii finantisti-erau ceva reportaje cu sclavii din Sicilia-aproape ca prefer o uniune Euro Asiatica

  2. un roman obisnuit says

    si preferati imperiul american in locul celui ortodox? NU CONFUNDATI BOLSEVISMUL CU TARISMUL! Doamne ajuta!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php