Protest impotriva campaniei de denigrare a d-lui Octav Bjoza

2 508

Protest

Al Fundatiei ”Ion Gavrila Ogoranu”

fata de campania de presa murdara si ofensatoare impotriva Presedintelui Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania, d-l Octav Bjoza

La 25 de ani de la rasturnarea regimului comunist, asistam stupefiati la o campanile de presa stupida si rauvoitoare, indreptata impotriva d-lui Octav Bjoza, Presedinte al Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania, un simbol al luptei impotriva comunismului, condamnat la ani grei de temnita politica la varsta de nici 20 de ani, luptator activ pentru valorile nationale si pentru democratie si stat de drept in toata perioada post comunista.

Gestul de inalta incarcatura simbolica al Presedintelui Klaus Iohannis de a acorda d-lui Octav Bjoza inalta decoratie “Steaua Romaniei” in grad de cavaler in chiar prima sa zi de mandat prezidential, a reprezentat o inalta recunoastere a contributiei tuturor celor angajati in lupta pentru libertatea si demnitatea poporului roman, impotriva comunismului. Toti cei care au suferit ingerintele si impilarile regimului comunist s-au simtit inaltati de acest gest simbolic de recunostinta si au adus o inalta apreciere initiativei presedintelui Klaus Iohannis.

Atacurile impotriva d-lui Octav Bjoza ca ar fi un adept al doctrinei legionare si in acest sens nedemn pentru a fi onorat sau decorat sunt de o mare marsavie, pentru ca sunt false si stupide, fiind cunoscut si recunoscut in randul fostilor detinuti politici faptul ca d-l Bjoza nu a fost niciodata incadrat intr-o organizatie legionara si nici nu a facut vreo declaratie politica favorabila Miscarii Legionare.

Ceea ce speculeaza insidios si rauvoitor ponegritorii D-lui Octav Bjoza este faptul ca o mare parte dintre fostii detinuti politici au fost legionari sau au fost condamnati ca legionari in perioada regimului comunist. D-l Octav Bjoza, in calitatea sa de presedinte al AFDPR a mentinut viziunea democratica si de inalta constiinta crestina si nationala de a nu face nici o diferentiere ideologica sau politica intre fostii detinuti politici si de a recunoaste tuturor dreptul la memorie si dreptul la recunostinta publica fata de suferintele si nedreptatile indurate in timpul regimului comunist.

Fundatia “Ion Gavrila Ogoranu” protesteaza in modul cel mai hotarat fata de aceste mizerii de presa a unor personaje de rea credinta, care si-au facut un obiectiv din a denigra personalitati sau eroi ai neamului romanesc, dintre care unii sunt intrati deja in constiinta publica ca martiri si mucenici ai luptei anticomuniste.

Coriolan Baciu, Presedinte

28.12.2014

2 Comments
 1. corneliu says

  ******* care au adus comunismul in Romania, l-au implantat si au omorat tot ce avea mai bun si de valoarea tara asta, sint tot cei care acum incearca sa denigreze un om care a afirmat ca „Nu sunt legionar, nu am fost si e prea tarziu sa mai devin, dar norocul meu a fost ca la varsta de 19 ani sa fiu educat in temnitele comuniste de unii dintre ei.

  Mi-au marcat tot restul vietii, de la ei am invatat pentru totdeauna ca nimic, fiule, nu se poate realiza fara morala, nici in familie, nici in economie, nici in politica, nici in tara.

  Si mai e ceva, biatule, fara credinta nimic nu se va putea realiza.

  Tot ei mi-au atras atentia ca neamul romanesc e bantuit de tradatori, de vanzatori de tara si au avut dreptate si din cauza asata i voi pourta in mintea si in sufletul meu cate zile voi avea”.
  Astea sint CRIMELE legionarilor :si-au iubit tara, pe Hristos si Dzeu si au murit pentru aceste adevaruri eterne.

  1. TAnon says

   Exact la asta ma gandeam si eu: „si daca ar fi fost legionar ce?”. Dar aparent in ziua de astazi sa fii nationalist si sa iti iubesti tara si neamul este rau.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php