Sinodul BOR cere alternativă la cardul de sănătate cu cip pentru cei care-l refuză din motive religioase

1 742
Sinodul BOR a decis ieri, 17 dec 2014, susţinerea demersurilor Colegiului Medicilor din România pe lângă autorităţile abilitate pentru identificarea unei alternative în cazul pacienţilor care refuză cardul naţional de sănătate din motive de conştiinţă sau religioase.
Decizia a fost luată ca răspuns la solicitările acelor pacienţi care, din motive de conştiinţă sau religioase, refuză cardul naţional de sănătate. Iată extrasul din comunicatul sinodului:
Sfântul Sinod a hotărât cooperarea cu Ministerul Sănătăţii pentru prevenirea bolilor şi ajutorarea bolnavilor, precum şi susţinerea demersurilor Colegiului Medicilor din România pe lângă autorităţile abilitate pentru identificarea unei metode alternative ca răspuns la solicitările acelor pacienţi care din motive de conştiinţă sau religioase refuză Cardul Naţional de Sănătate.
1 Comment
  1. nae says

    Iniţiativa Sfântului Sinod este lăudabilă.Sper ca autorităţile să coopereze.Biserca Ortodoxă Română înseamnă 80% din populaţia României,deci majoritatea,iar toate legile trebuie să respecte voinţa majorităţii.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php