CSAT pregateste ROMANIA de RAZBOI indelungat

0 375

Sedinta a CSAT destul de tensionata, prezenti fiind si presedintele Traian Basescu (ultima la care participa pana la preluarea puterii militare de Klaus Iohannis), dar si premierul Victor Ponta. Inca de la inceput s-a pus problema razboiului Rusiei cu Ucraina de la granitele tarii, dar si eventualitatea ca Ungaria sa fie atrasa de partea Rusiei si care ar fi repercursiunile unui asemenea act.

Ca atare, CSAT a aprobat de urgenta bugetul Romaniei pentru primul an de razboi, dat fiind ca Guvernul pregateste in aceste zile Bugetul pe 2015.Ca fapt divers, Basescu n-a pierdut prilejul sa se ia de Victor Ponta, dar si de ministra Ioana Petrescu, pe motiv ca n-au fost in stare sa prezinte pana acum un proiect de buget decent, mai mult ca au „intarziat foarte mult cu acest proiect si asa abulic”, conform surselor Ziuanews.

Ceea ce a ingrijorat pe toata lumea, trecand peste scandalul pe Bugetul 2015, au fost scenariile sumbre de razboi care au fost prezenate in timul sedintei, mai cu seama sintagma folosita de expertii care le-au prezentat, anume „primul an de razboi”, ceea ce ar insemna ca tara noastra poate intra intr-un conflict armat indelungat, desigur de partea aliatilor din NATO.

Moment in care a aparut si gluma ca Iohannis, care va fi prezent de la urmatoarea sedinta a CSAT, va fi primul neamt care va fi comandantul suprem al trupelor armate, ceea ce ar putea disciplina lucrurile. Cineva a amintit ca si regii Romaniei au fost nemti si au condus Armata. Referitor la Iohannis s-a mai discutat ca dupa alegerile prezidentiale, serviciile secrete sunt cam descumpanite.

De asemenea, s-a mai discutat depre faptul ca americanii mai doresc sa deschida in Romania inca doua baze militare, fata de cele de la Deveselu, de la Corbu si de la Kogalniceanu, ambele pe zona de nord a Romaniei, dintre care una sa fie o unitate specializata de lupta cu masinarii de razboi, adica tancuri, TAB-uri etc., iar a doua sa fie o unitate de rachete.

De asemenea, alianta nord-atlantica a trimis nave in Marea Neagra si si-a intensificat misiunile de patrulare aeriene deasupra statelor baltice. Urmeaza amplasarea de baze militare in Polonia si in doua tari baltice, conform informatiilor transmise la CSAT.

sursa: Ziua News

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php