Proiectul politic al lui Victor Ponta: demagogie până la capăt

0 373

ponta procuror

Premierul Victor Ponta este cel care a declarat primul că justiţia nu trebuie utilizată în campania electorală. Câteva ore mai târziu, el este cel care introduce justiţia în campanie.

Trei declaraţii ale premierului

Victor Ponta (luni 20 octombrie, ora 15.00): „N-am participat (la şedinţe de ridicare a imunităţii – n.a.) niciodată după cum ştiţi foarte bine. Pentru că am funcţia de şef al guvernului şi din această funcţie de şef al guvernului trebuie să fiu implicat cât mai puţin în ceea ce ţine de relaţia dintre justiţie şi parlament”.

Victor Ponta (marţi 21 octombrie, ora 11.00): „Viorel Hrebenciuc a făcut un gest prin care mă protejează şi pe mine şi PSD (…) Este decizia domniei sale si este o decizie prin care scoate justitia din campania electorală, așa cum era folosită începând de ieri”.

Victor Ponta (marţi 21 octombrie, ora 21.00): „Eu ştiu că domnul Iohannis are un proces la Curtea Supremă cu ANI, de care tot trage de timp. În ce mă priveste, conform datelor puse la dispozitie şi de Justiţie şi de procuratură, eu nu am nicio problemă în Justitie. Domnul Iohannis are o problemă şi sunt convins că nu va mai fugi de procesul de la Curtea Suprema, să ştim şi noi odată, e compatibil,incompatibil”.

După aceste declaraţii se impun cu precădere următoarele întrebări:

1. Cum a ajuns Victor Ponta la concluzia că Iohannis trage de timp în procesul de la Curtea Supremă? Să nu ştie oare primul ministru al României, jurist de profesie şi fost procuror că termenele le stabileşte instanţa?

2. Are cunoştinţă Victor Ponta de vreo cerere de amânare înaintată de contracandidatul său la instanţa ÎCCJ? Poate explica Victor Ponta cum se poate „fugi” de un proces aflat pe rol în ultima fază la ÎCCJ?

3. În ce calitate i s-au pus la dispoziţie lui Victor Ponta date dintr-un dosar de la „procuratură” în ceea ce îl priveşte? De Lucian Gheorghiu – Cotidianul

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php