VICTORIE LA CURTEA DE APEL! Legionarii nu sunt fascişti! TPT rămâne legal.

6 1.215

135211910979eea10f7effa6b7efb6885a34595d41-600x337Încă o instanţă românească decide că Partidul „Totul pentru Ţară” este legal. Sentinţa din 18.09.2014 a Curţii de Apel Bucureşti a respins ca nefondat recursul făcut de Procuratură, care atacase astfel decizia instanţei Tribunalului Bucureşti din 22.06.2013, prin care se constata legalitatea TPT, precum şi faptul că asumarea trecutului legionar nu poate fi considerată fascism.

Am contactat din nou pe preşedintele executiv al TPT, dl Florin Dobrescu, pentru a ne da câteva lămuriri în legătură cu acest eveniment trecut sub tăcere de presa centrală.

curtea de apel castigatReporter: Domnule Dobrescu, ce semnificaţie are pentru partidul dvs sentinţa de joi?

Florin Dobrescu: Vă daţi seama că este o bucurie, o considerăm încă o victorie împotriva abuzurilor procuraturii din ultimii 2 ani. Nu e doar o victorie a noastră, ci este o victorie a statului de drept, a ideii de justiţie şi lege împotriva abuzurilor la care Parchetul se pretează de doi ani încoace, de când guvernul Ponta este la putere. 

Rep: Decizia este definitivă?

FD: Sentinţa Curţii de Apel respinge recursul făcut de procurori şi face practic sentinţa Tribunalului Bucureşti definitivă şi irevocabilă. Spun că este o victorie pentru că arată în toată abjecţia ei politica Ministerului Public de a desfiinţa, cu orice preţ, un partid politic incomod. Incomod prin istoria lui, în primul rând, să nu uităm reacţia procuroarei de şedinţă de la unul din termenele recente ale celuilalt proces de dizolvare.

Rep: Câte acţiuni de dizolvare au deschis până acum?

FD: Una în 2007, definitivată în noiembrie 2008 în favoarea noastră, apoi aceasta care se încheie acum şi încă una care a ajuns şi ea pe rolul Curţii de Apel. De altfel, în acest din urmă dosar care încă se judecă la Curtea de Apel, noi invocăm abuzul de drept, acuzând Parchetul că în mod premeditat a deschis acţiuni de dizolvare împotriva TPT exact în anii electorali, reducînd astfel drastic posibilităţile noastre de implicare a unor resurse umane şi financiare semnificative în procesul electoral.

Oricum, indiferent de soarta pe care TPT o va avea în ultimul dosar de dizolvare, jurisprudenţa românească şi europeană va trebui să reţină sentinţa de acum câteva zile a Curţii de Apel, ca încă o sentinţă definitivă şi irevocabilă care disociază clar Mişcarea Legionară de fascism.

De altfel, în această vară Parchetul de pa lângă Judecătoria Sectorului 5 a închis şi un dosar penal în care eram acuzaţi,de asemenea, de fascism şi activitate contra ordinii de stat.

Vreau să atrag atenţia însă că nu doar Procuratura va trebui să dea socoteală în faţa legii pentru aceste acţiuni care ne-au prejudiciat imaginea şi activitatea, ci şi instigatorul care a stat în spatele lor, respectiv Institutul Elie Wiesel prin preşedintele său Alexandru Florian.

A consemnat: Alexandru Onofrei

6 Comments
 1. Eugen Isar says

  IZBÂNDĂ !
  „…,cu noi este Dumnezeu …”
  Trăiască Legiunea şi Căpitanul !

 2. GabiM. says

  Asa sa ne ajute Dumnezeu!

 3. Tenescu Ioan Cristian says

  Infrant nu esti atunci cand sangeri,
  Nici ochii cand in lacrimi ti-s.
  Adevaratele infrangeri,sunt renuntarile la vis.
  Radu Gyr

 4. […] cultura dvs. generală vă fac cunoscut că, în septembrie a.c., Curtea de Apel Bucureşti a pronunţat sentinţa definitivă şi irevocabilă în procesul prin care, la sesizarea Institutului Elie Wiesel, Procuratura ceruse dizolvarea […]

 5. […] cultura dvs. generală vă fac cunoscut că, în septembrie a.c., Curtea de Apel Bucureşti a pronunţat sentinţa definitivă şi irevocabilă în procesul prin care, la sesizarea Institutului Elie Wiesel, Procuratura ceruse dizolvarea […]

 6. […] cultura dvs. generală vă fac cunoscut că, în septembrie a.c., Curtea de Apel Bucureşti a pronunţat sentinţa definitivă şi irevocabilă în procesul prin care, la sesizarea Institutului Elie Wiesel, Procuratura ceruse dizolvarea […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php