Un nou pol mondial, comerţul cu moartea şi eliminarea de pe Google

1 679

„Orice adevăr trece prin trei etape: în primul rînd este ridiculizat, în al doilea rînd este atacat cu vehemenţă şi în al treilea rînd este acceptat ca fiind de la sine înţeles” (Schopenhauer). La fel s-a întîmplat cînd în 2012 scriam în editorialele „Programul rabla pentru politicieni, bancheri şi imperii” şi „Lupul dacic, bucata de caş şi taxa pe obraz”, despre expansiunea ţărilor BRICS, privită cu mînie de corbii F.M.I. şi de cei ai Băncii Mondiale. Scepticii arătau spre mine zeflemitor cînd am consemnat că marile economii emergente ale ţărilor sub acronimul BRICS – Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud – pun la cale înfiinţarea unor instituţii financiare internaţionale, menite să combată dezechilibrele economice şi volatilitatea valutară, ameninţînd poziţia Băncii Mondiale şi a F.M.I. Potrivit „The Wall Street Journal”, statele BRICS, sătule de dominaţia S.U.A. asupra sistemului financiar global, vor inaugura în 2016 propria Bancă Mondială şi un altfel de F.M.I. Anunţul a fost făcut de către ministrul de finanţe al Rusiei, Anton Siluanov, care a declarat că liderii statelor BRICS vor face public la momentul oportun care dintre oraşele New Delhi, Shanghai, Moscova şi Johannesburg va găzdui sediului central al viitoarei instituţii „New Development Bank”- proiect la care s-a lucrat timp de doi ani. A şasea reuniune la nivel înalt a BRICS a avut loc în 15-16 iulie în oraşul Fortaleza din Brazilia. Banca va avea un capital final de 100 miliarde de dolari şi va finanţa proiecte de infrastructură. Liderii statelor BRICS au semnat în Brazilia şi un acord cadru privind constituirea unui Fond Monetar Internaţional, o replică la actualul F.M.I., pentru a lupta împotriva crizei financiare create în laboratoarele S.U.A. şi răspîndită metodic pe glob. Într-un timp relativ scurt BRICS a devenit un pol de putere care, pe termen lung, va da bătăi de cap S.U.A. Ca pîrghie a Noii Ordini Mondiale şi a celebrilor bancheri aserviţi Ocultei Mondiale, F.M.I.-ul a îndatorat ţările sărace, după ce în prealabil au fost „eliberate” de independenţă şi suveranitate cu ajutorul rachetelor şi dronelor sau prin declanşarea unor lovituri de stat, apoi, au fost obligate să-şi vîndă resursele naturale marilor corporaţii din Oculta Mondială, care se pare, a dat de naiba, cu un concurent format din cinci puteri ale lumii.

 

Comerţul cu moartea

 

De la reuniunea BRICS şi noua Bancă Mondială care, să sperăm, nu va fi aceeaşi Mărie cu o altă pălărie, să ne oprim la declaraţia patriotului român Ilie Ilaşcu: „Este tare suspectă această alipire a Crimeei, mai ales că Occidentul a tratat-o paşnic. După părerea mea, este o înţelegere a Rusiei cu guvernele statelor din Uniunea Europeană. Opinia mea este că acest scenariu a fost ticluit mai de mult şi mulţi dintre demnitarii din România cunoşteau acest lucru. Ceea ce face acum Putin este un joc, este un teatru bine pus la punct cu Occidentul. Totul este o înţelegere”. Se prea poate. Ei regizează războaiele şi tot ei vin cu soluţia. La fel cu virusurile celebre de gripă, eliberate din laborator printre oameni, pentru care tot ei au produs vaccinurile. Companiile farmaceutice din ce ar trăi, dacă nu din comerţul cu moartea. Aşa a fost întotdeauna în istorie: două tabere finanţate de aceiaşi putere, apoi, „Divide et impera!”.

Cele două războaie mondiale, nazismul, comunismul (create în Europa Occidentală şi finanţate de băncile occidentale şi americane), capitalismul, democraţia, formarea Uniunii Europene au lovit drastic în omuleţii-jucărie ai planetei, s-au jucat cu statele şi cu libertatea lor. Să fie U.E. şi S.U.A. acum împotriva Rusiei pe care tot ei au tolerat-o? E o diversiune pentru a dezbina lumea prin război (aşa-zisele revoluţii de catifea şi primăveri arabe) şi a putea crea un cadru propice unei puteri unipolare, care să înlăture total frontierele, suveranitatea, independenţa naţiunilor, să anihileze cultura, religia, limba, familia tradiţională. Altfel, Germania, Franţa şi Marea Britanie ar fi stopat comerţul cu moartea, adică ar fi întrerupt contractele de livrare a armamentului către Rusia.

 

Google a primit milioane de cereri de eliminare a persoanelor din căutări

 

La antipod, lumea virtuală găzduieşte altfel de războaie. În virtutea „dreptului de a fi uitat”- aceasta fiind o decizie recentă a Curţii Europene de Justiţie (CEJ), milioane de oameni doresc să fie şterşi şi să dispară din căutările Google. Şi din România Google a primit peste 500 de mii de cereri de eliminare din căutări şi din link-uri. Înseamnă că talciocul virtual îşi va micşora numărul de tarabe cu chilipiruri umane, îşi va restrînge spălătoriile de rufe în public. Pe Google găseşti tot ce vrei despre cel care şi-a lăsat cu iresponsabilitate lenjeria intimă pe sîrmă. E suficient să tastezi numele dorit şi ţi se deschide o prăvălie ticsită, o magazie cu lucruri pestriţe, aruncate halandala: de la data naşterii, oliţa de noapte şi prima relaţie sexuală, pînă la numărul de la pantof. Nevoia de mister a dispărut în tentaţia oceanelor virtuale. Dintotdeauna misterul a dat inspiraţie minţilor cercetătoare, determinîndu-le să aprofundeze căutarea şi cunoaşterea. Deschiderea totală şi gratuită a persoanei nu mai dă profunzime percepţiilor noastre, în schimb poate provoca tragedii. Sîntem prea mici pentru un internet devenit junglă! Tot mai mulţi oameni petrec ore în şir pe feisbuc sau pe alte reţele de socializare, fără să-şi dea seama ce pericolele îi pîndesc, afişînd informaţii cu privire la viaţa personală, familie, domiciliu, obiceiuri, pasiuni, statut social şi material. De la hărţuire pînă la a fi victima unei infracţiuni grave, e doar un clic distanţă. Site-urile nu oferă utilizatorului posibilitatea de a-şi ascunde datele personale, astfel devenind vulnerabili în faţa spărgătorilor de locuinţe, violatorilor, atacurilor stradale, chiar pedofililor. Din aceste motive, Google a primit sute de mii de solicitări de eliminare din căutări şi din link-uri, la puţin timp de la înfiinţarea unui site special şi a unei comisii de experţi, pentru a respecta  decizia Curţii Europene de Justiţie, conform căreia utilizatorii pot cere gigantului Google şi altor motoare de căutare să şteargă din rezultatele căutărilor unele link-uri către biografii, date personale, decizii judecătoreşti sau alte documente cu informaţii personale, care încalcă dreptul la viaţă privată. Google a publicat pe internet un formular ce poate fi accesat de oricine doreşte eliminarea rezultatelor personale de pe motorul de căutare. Ţările din care au venit cele mai multe astfel de cereri sînt Franţa, Germania, Spania, Italia, Marea Britanie şi România.

 

Maria Diana Popescu, Revista Agero Stuttgart

1 Comment
  1. ottonelu says

    OK, asta e benevolă. Nimeni nu te obligă să te înscrii într-o rețea de socializare. Depinde doar de tine cum faci setările. Într-adevăr, trebuie permisă și ștergerea la cerere, dacă ai greșit setările, sau de ex. pe youtube te-ai luat în gură, beat fiind, cu un necunoscut! 🙂

    Dar abuzul cibernetic cel ma dur l-am sesizat la JUDECĂTORIA ROMÂNA, care are punctele de informare electronică pe coridoarele judecătoriilor (precum cele turistice în aeroporturi, în locuri turistice celebre, în stații de autobuz, în gări, etc.), e după mine o extraordinară violare pe față, de către justiția română a dreptului de intimitate a persoanei!
    E pur și simplu grotesc să tastezi un nume și o adresă…. imediat iți apar cu lux de amănunte TOATE procesele judecătorești (fie civile, fie penale) ale celui căutat. Deci și cele închise, nu numai cele pe rol!
    Fiind fie reclamant, fie pârât sau fie chiar și inculpat, nimeni nu te întreabă dacă ești sau nu de acord cu publicarea acestor date, acte, informații…. Nimeni nu sesizează asta?

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php