Avionul-radar de deasupra României şi lectica trasă de ofiţeri

0 715

Ce minuni au făcut jucătorii cu experienţă ai scenei politice la inundaţiile de Paşti? Cînd şuvoaiele au luat pe nepregătite 27 de localităţi teleormănene, au afişat profilul de autoritate paraşutată din interese pur politice, fără legătură cu dezastrele, pierderile şi năzuinţele localnicilor. S-au costumat asemenea lui Kim Giong-un şi s-au plimbat ca faraonii cu o şalupă-lectică, trasă de pompieri şi ofiţeri de la I.S.U. prin mîlul de pe uliţe. Asaltat de blitz-urile televiziunilor, alaiul a înaintat cu greu prin locurile acoperite de ape, care vor fi însămînţate pentru campaniile viitoare, evident, nu agricole, ci electorale. Care să fie diagnosticul lor? Rog un medic specialist în bolile capetelor politice să-mi răspundă. De cîte ori se iscă furtuni sau ploi din senin, în locuri haşurate de Putere, mă gîndesc cu dragoste la tehnologia HAARP, instalată cu teatrală cumsecădenie pe teritoriul Ţării noastre. Bravo! Avem şi scut la Deveselu! Sîntem dotaţi după ultima modă cu utilaje făcătoare de dezastre! Cu toate acestea, e musai să fim indulgenţi şi să nu uităm că unul dintre ocupanţii bărcii pneumatice a făcut mari minuni la referendumul din 29 iulie, 2012. A reuşit să învie mai mulţi morţi pe care i-a teleportat la urne. Asta da, realizare! Ce diguri de protecţie? La ce bun să cheltuiască ei bani cu  redirecţionarea albiilor periculoase? Este extraordinar să fii vinovat, dar să nu ţi se poată imputa nimic. Regret nespus efectele inundaţiilor suferite de românii din Teleorman, dar, plimbarea premierului, a vicepremierului şi a şefei apelor din guvern cu barca pe uliţe, însoţiţi de agenţi S.P.P. şi care de televizie, este cel mai ridicol număr de circ electoral, prin care au încercat să arate că le pasă de suferinţele năpăstuiţilor. Cu toţii ştim că estimarea dezastrelor produse de ape se face de la înălţime, din elicopter.

 Un avion-radar francez efectuează misiuni de patrulare deasupra României

Oare, dacă, Doamne fereşte, ar veni un război, ce-ar face autorităţile  de la Bucureşti care mint non-stop, dau vina unii pe alţii şi se prezintă costumaţi în mari democraţi? Dinspre Ucraina vine miros de praf de puşcă, Putin Cuceritorul a băgat în fibrilaţii S.U.A. şi U.E. Un avion-radar francez efectuează misiuni de patrulare deasupra României din trei în trei zile, ca măsură de „reasigurare” a membrilor est-europeni ai N.A.T.O., iar alte patru avioane de vînătoare, pe care Franţa le-a pus la dispoziţia N.A.T.O., vor participa la poliţia cerului deasupra ţărilor baltice. Duminică, 27 aprilie, vor decola de la o bază aeriană din Polonia, a anunţat generalul Pierre de Villiers, şef al statului major al armatelor franceze, aflat într-o vizită la Washington (A.F.P.). Mă rog, măsurile sînt puse pe seama acţiunilor Rusiei în Ucraina. De, aşa ne trebuie! Aviaţie militară nu prea mai avem, armată, doar cu numele, flota noastră a dispărut cu dosare cu tot, noroc cu fregatele cumpărate din resturile flotei britanice. Iată, după un sfert de veac de la lovitura de stat, un deceniu de la integrarea în N.A.T.O. şi 7 ani de Uniune Europeană, românilor le trec avioane de război pe deasupra capetelor. Ce-am căutat am găsit. Trăim viaţa pe care am dorit-o! Te uiţi la exemplarele Puterii şi te întrebi dacă au vreo altă legătură cu Ţara, în afara celei de vînzător de neam!

De astfel de declaraţii te îndrăgosteşti pe loc

 Şi fostul preşedinte ceh Vaclav Klaus, eurosceptic declarat, a afirmat într-un interviu acordat televiziunii cehe CT24: „S.U.A. şi Occidentul poartă întreaga responsabilitate a crizei care loveşte Ucraina de cîteva luni. Rusia trebuie lăsată să-şi contureze singură viitorul, fără ingerinţe străine, Ucraina, urmînd să aleagă dacă doreşte sprijinul Occidentului sau al Rusiei. Nu cred că Rusia este vinovată de ceea ce s-a întâmplat în Maidan (Piaţa Independenţei din centrul Kievului).” Vaclav Klaus a criticat dur poziţia S.U.A. şi a Uniunii Europene cu privire la valoarea asistenţei financiare acordate Ucrainei. Vicepreşedintele american Joe Biden a promis Ucrainei, cu prilejul vizitei sale la Kiev, un ajutor de 50 de milioane de dolari pentru „dezvoltarea reformelor politice şi economice şi consolidarea parteneriatului cu SUA.”„Nu sunt un adept al distribuirii internaţionale de bani, iar această sumă meschină şi amuzantă constituie doar 0,06% din PIB-ul ucrainean şi mă întreb cât a costat zborul vicepreşedintelui Joe Bidden în Ucraina? Nu se apropie cu aproximaţie de această sumă?”, a declarat Vaclav Klaus. De astfel de declaraţii te îndrăgosteşti pe loc.

Oameni buni, ce aveţi cu femeia dacă e liberă, frumoasă şi pe tocuri roşii?

 Completăm lista minunilor din Săptămîna Luminată cu Ileana! Cosînzeana care, din fotoliul de ministru, a semnat doar felicitările de Crăciun şi de Paşti, a tăiat panglici, a călărit ponei şi biciclete şi a luat, scrie presa, pe lîngă altele, bonusul cel mare din spatele Galei Bute! Oameni buni, ce aveţi cu femeia dacă e liberă, simpatică şi pe tocuri roşii de 15 cm în bucătărie? Că nu prea ştie ce înseamnă frumuseţea tradiţională şi creştină a Bucovinei, care merită respect, e o altă poveste. Puţină obiectivitate nu strică! Şi-a făcut şi ea campanie electorală cu buget redus şi tupeu de calitate, pînă la brîu populară, în jos, p.m.p., în blugi. E treaba ei cu cine, pe unde pozează şi în ce bucătărie se bagă! Mai degrabă a fost o campanie pentru măritat, credibilitatea politică nu mai are, oricum. Pricepută la toate, la alegerile trecute a făcut sarmale, acuma a frămîntat cozonaci, i-a pus în cuptor, s-a plimbat cu mocăniţa la Moldoviţa. De ce sînteţi invidioşi? Ştie să se insinueze în mulţime costumată tradiţional, uitînd că cinstea, sinceritatea, moralitatea (să nu furi, să nu minţi, să nu înşeli) sînt paragrafe ale legii creştine. Trebuie să recunoaştem,  singurul care a reuşit s-o îngenuncheze a fost cuptorul, precum arată imaginile video.  Demonstraţiile sale nu mai mişcă popular decît pe cei cu mintea în concediu permanent. Pentru că instituţiile statului au devenit spectatoare fidele, toate exemplarele Puterii de la 1989 încoace trebuie deferite unui tribunal al poporului pentru vina de a fi ruinat Ţara din temelii şi pentru instituirea acestui haos naţional, ca alchimie protectoare a jafului şi corupţiei, intrate ireversibil în alcătuirea lor.

 

de Maria Diana Popescu, Revista Agero Stuttgart

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php