„Sunt şi rămân legionar!” Primele reacţii la adoptarea în Senat a legii antilegionare.

30 1.727

eu la universitate - CopyIeri, Senatul a adoptat cu 87 voturi din 87 de senatori prezenţi, proiectul de lege pentru modificarea OUG 31/2002, iniţiat de Crin Antonescu, în vederea includerii pe lista categoriilor incriminate penal a manifestărilor şi organizaţiilor cu caracter legionar.

După părăsirea sălii de către grupul PNL, ca urmare a unor dispute cu majoritatea guvernamentală, cei rămaşi în sală au trecut la votarea acestui proiect de lege. Trei minute, atât a durat dezbaterea pe marginea proiectului. De fapt, nu a avut loc nici o dezbatere, deoarece în trei minute nu s-au putut decât enunţa titlul şi avizele primite până acum de la comisiile permanente şi Guvern.

Ciudată apare însă întorsătura pe care au luat-o lucrurile în Comisia juridică a Senatului, care deşi emisese un raport negativ la sfârşitul lunii februarie, în urmă cu 2 zile, pe 7.02.2014, a emis un alt raport, de astă dată de admitere a proiectului.

Contactată telefonic, reprezentanta Comisiei juridice a Senatului, d-na Raluca Marinescu, a evitat să ofere relaţii suplimentare în legătură cu această inexplicabilă inconsecvenţă, trimiţându-ne la raportul postat pe site-ul oficial al Senatului, unde vechiul raport de respingere a fost înlocuit.

În condiţiile în care senatorii nu au avut la dispoziţie nici măcar o zi pentru studierea noului raport de admitere al Comisiei juridice, este greu de crezut că aceştia au votat în cunoştinţă de cauză.

Contactat de redactorul nostru, dl Florin Dobrescu, preşedintele executiv al Partidului „Totul pentru Ţară”, a declarat:

„Este un caz tipic de manevră ocultă, de exercitare a unor influenţe, la nivelul deciziilor parlamentului. Nimic nu poate explica raţional întoarcerea la 180 de grade a Comisiei juridice, la o lună după ce se pronunţase pentru respingerea acestui proiect de lege. Va trebui să se dea o explicaţie în acest sens şi noi suntem decişi să mergem până-n pânzele albe cu solicitarea acestor explicaţii.

Convingerile, credinţele personale nu pot constitui culpă penală într-un stat democratic. Sunt şi rămân legionar. Asta e declaraţia mea acum, şi asta va fi şi dacă legea va intra în vigoare.

Nu avem încă toate informaţiile necesare, dar în câteva zile ne vom pronunţa mai exact. Mi se pare însă aberant că proiectul a fost votat ca într-o turmă de vite, fără nici o dezbatere, fără măcar ca senatorii prezenţi să ştie despre ce este vorba.

Dacă instituţiile statului român au ajuns în halul ăsta, atunci cred că legionarismul rămâne soluţia pentru salvarea morală a societăţii româneşti!”

Proiectul legii antilegionare urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor, care în acest caz este este cameră decizională.

A consemnat Alexandru Onofrei, redactor Buciumul.ro

30 Comments
 1. […] A consemnat Alexandru Onofrei, redactor Buciumul.ro […]

 2. Moraru says

  Mai sa ma ierte Bunul Dumnezeu ce o sa zic dar astia care interzic miscarea legionara sunt mai bolnavi decat nebunii.
  Astia sunt efectiv lichele zise democratice.
  Si asa Parintele Iusin Parvu are dreptate: dupa un an de la trecerea sa la cele vesnice o sa inceapa raul., vine dezastrul.
  Din cate se vede acesti sodomiti UE vor sa ne puna si lacatul pe sufletul nostru.
  Acum o sa se vada cine are suflet de roman sau e sodomist UE.
  Ar trebuie sa ne orientam spre Rusia, o fi cum e ea dar respecta traditia cel putin, cu sodoma UE NU Mi e de discutat.
  Doamne iarta-ma!

  1. Nicu Bacrau says

   Sa ne orientam spre Rusia?
   Sper ca e doar o gluma amara.
   Rusii au fost mereu cu doua fete.
   Initial spuneau ca ne ajuta impotriva turcilor, apoi s-a vazut adevarata lor fata.
   Ne-au luat Basarabia.

   Noi am intrat in al doilea razboi cu gandul la reintregirea neamului. Din pacate, Hitler a vrut prea multe, si nemtii n-au fost un aliat la locul lui. Greseala lui Antonescu a fost ca nu s-a oprit la Nistru. Asta e.

   Pana la urma au facut ce-au facut de ne-au luat Basarabia.
   Acum sa ne orientam spre Rusia????

 3. Moraru says

  Miscarea legionara interbelica nu poate fi judecata decat daca esti satanist. Si din pacate acesti nefericiti isi arata adevarata lor fata: de fii ai diavolului.
  Cum sa ii judeci pe un Sfant Parinte Iustin? Un Sfant Parinte Arsenie Papacioc si lista continua.
  Astai adevarul, slugile dracului nu mai au rabdare si in prostia lor vor sa faca mucenici in continuare.
  Miscarea legionara a invins comunismul iar acum fiul comunismului -sodomia UE vrea sa fie si ea invinsa.
  Din 89 pana acum miscarea legionara are putine asemanari cu cea din anii 40-50dar cel putin mai ne amintea cam slab dar amintea de cei care au invins comunismul- Rugul Aprins, miscarea legionara interbelica.
  Si astfel satanistii nu mai au rabdare, vor sa ne trimita in Rai.
  Dar cine o sa vrea?
  Asa ca aceasta este o greseala fatala pt slugile dracului sodoma UE, sa judeci miscarea legionara interbelica!
  Acum sa vedem cine este cu adevarat LEGIONAR.

 4. Moraru says

  Astfel repet si eu:
  SUNT SI RAMAN LEGIONAR!
  Si zic asta pt ca nu pot accepta ca sa ma dezic de Sfintii :Iustin Parvu, Arsenie Papacioc etc

  1. Sorin ANDREI says

   Bravo, Domnule Moraru. Felicitari pentru convingerile si intransigenta dumneavoastra.
   In acelasi timp insa, nu trebuie sa ne dezicem, ba chiar in primul rand sa nu ne dezicem, de Corneliu CODREANU. Toti ceilalti, mari la randul lor, din punct de vedere legionaresc sunt, totusi, dupa Capitan!
   Cu drag, Sorin ANDREI.

 5. Cismariu says

  Nu se cunoaste nimic exact despre caracterul Miscari Legionare, in primul rand ca a fost singura miscare ncu caracter pur ROMANESC, politiceni de azi provin din fosti si desceden ti ai acestora servitori ai comunistilor dub iosi care si-au schimbat culoarea dupa interese prototipul fiind insasi Voiculescu ca sa nu mai amintesc de altii.Ori indeosebi tineretul nu are de un de cunoaste ca insasi stema miscari o reprezinta gardul impotriva bolsevismului si al ateismului. La noi todeauna s-a dus o politica extremisma am fost mai germanofili decat germani, mai comunisti si rusofoni decat rusi iar ac um mai adepti ai NATO decat cei care au infintat acest Tratat si evident ca am devenit mai anti legeonari decat comunisti. Nu se stie ca in PC la indicatia Anei Pucher au fost primiti in mod masiv meb ri ai Legiuni.

 6. Nicu Bacrau says

  Miscarea legionara e puternic nationalista, apparent ultranationalista.
  In contextual mondial actual, e perceputa ca extremista.

  In urma conflictului cu Antonescu are si o reputatie „negativa” pentru Romania.

  Aparentul extremism e motivul pentru care s-a facut scoaterea in afara legii.
  Ar trebui sa devina mai „moderata” eventual sub un alt nume.

  Se pot face lucruri bune si pe aceleasi principia, chiar si fara un nume „intunecat”.

 7. ionut hodor says

  Si ptr miile de martiri ai Holocaustului Romanesc,morti in inchisorile comuniste de pe mana jidanilor cand se da o lege?Romani sa n-e dam seama cine n-e conduce de 24 de ani.Neamul romanesc odata se va trezi,si l-e doresc jidovilor sa nu fie in tara atunci,Traiasca Legiunea si Capitanul,

 8. Q says

  Legionarismul nu poate fi dizolvat prin edicte. Crestinismul a cunoscut 300 de ani de prigoana si mucenicie pana a devenit credinta oficiala a unui imperiu. Legiunea trebuie sa pastreze focul aprins. Atat. De restul are grija Dumnezeu.

 9. Stoica says

  Membrii Partidului Forta Nationalista declara acum si intodeauna ca sunt adeptii doctrinei crestine legionare ,singura doctrina umnanista si crestina pe care o are aceasta lume.
  Parlamentul Romaniei ar trebui sa elaboreze o lege prin care sa condamne Holocaustul comis de evrei impotriva umanitatii prin doctrina comunista invetata de ei. Comunismul evreiesc a omorat peste 290 milioane de oameni nevinovati .IN Romania Comunismul adus de Nikolschi ,Ana Paukar,Teoharie Georgescu si alti jidani , au distrus intelectualitatea romaneasca ,au schingiuit si asasinat pe cei mai buni fii ai Romaniei.
  Crin Antonescu un tradator parsiv vandut jidanilor.
  Da daca tara o vrea noi cei ce credem nelimitat in legionarism si in misiunea mesianica a Capitanului ,suntem gata de lupta.

 10. […] A consemnat Alexandru Onofrei, redactor Buciumul.ro […]

 11. Moraru says

  Dragi camarazi problema nu se pune a fi cu Rusia sau nu, problema e ca fie marturisim dreapta credinta marturisita de Sfintii Corneliu Zelea Codreanu, Arsenie Papacioc, Iustin Parvu sau cedam si renuntam.
  ?
  Da Hristos E aliatul nostru, dar eu zic de Rusia cu o conditie:
  Sa accepte crezul legionar pt romani si putem deveni parte de dialog cu ei. Cu UE-Sodoma nu poate fi vorba.

 12. Moraru says

  A renunta e sinonim cu moartea sufleteasca.
  Si intre moartea fizica si cea sufleteasca trebuie sa alegem.
  Nu sunt un rusofob, da ne-au facut destul rau, dar trebuie sa iertam, ce ne leaga acum e promovarea valorilor traditionale.

 13. Moraru says

  A vorbit vreaun nationalist roman cu domnul Dughin?

 14. Moraru says

  Iar pt cei ce ne supravegheaza atat va spun:sunteti si voi romani, chiar nu va pasa ce a ajuns Romania?
  Daca facem rele da vrem sa platim pentru ele, dar a vrea o viata normala in Romania e un rau?

 15. Mi se pare deplasata in extremis ideia de a interzice o simpla opinie a unui minuscul grup si ma refer la cei citiva membri ai miscarii legionare si la foarte putinii simpatizanti pe care ii mai are.Trebuie sa fii cel putin idiot in calitate de politician , membru marcant al unei formatiuni politice robust reprezentata in legislativ sa iti fie frica de citiva batrinei aflati la virsta senectutii. Problemele poporului Roman sunt mult mai profunde decit depanarea unor amintiri in paginile Cuvintului Legionar ,publicatie mai mult cu caracter istoric decit de propaganda partinica.si ma intreb care partid oare? Sunt ROMAN si sunt un simplu patriot mai mult decit anonim,statut care nu ma aderanjeaza decit in contextul in care e posibil sa fiu luat prea in serios.Romania actuala la potentialul si la potentialitatea poporului Roman poate ajunge din urma economiile occidentale daca ar fi administrata in mod corect si puterea ar fi atribuita poporului in totalitate,

 16. Florin Dobrescu says

  Camarade Moraru,

  Rusii nu vor accepta niciodata Miscarea Legionara pt ca ei au interesul sa distruga orice forma curata de nationalism romanesc.
  Apoi, cum putem noi, legionarii, sa fim de acord cu Rusia, cand aceasta mentine si azi forte armate de ocupatie pe un teritoriu stravechi romanesc – Basarabia? Ce nationalist poate sustine ocupantul? Sa fim seriosi!
  In plus: de prin 1802 avem numai probleme cu expansionismul rusesc. In 1940 ne-au rapit Bsarabia si Bucovina de Nord, deportand sute de mii de romani in Siberia. Dupa 1944 au instituit aici o cupatie armata crunta, instaurand un regim comunist, deportand sute de mii de oameni, ucigand in inchisori si lagare alte sute de mii, distrugand elitele tarii, jefuind tot ce se putea jefui.
  In decembrie 1989 Moscova a initiat pe teritoriul Romaniei o vasta operatiune, cu zeci de mii de agenti KGB si GRU, ucigand peste 1000 de romani nevinovati, pentru a crea o diversiune cu care au camuflat preluarea puterii de catre agentii sai Brucan-Bukner, Iliescu, Roman-Neulander, Militaru etc..
  In martie 1990, aceiasi agenti ramasi in numar de cca 30000 pe teritoriul nostru, au generat diversiunile de la Tg Mures.
  In 1992, Armata a 14-a Rusa si agentii GRU din Transnistria au declansat un crud razboi pentru a opri apropierea Moldovei de Romania, exterminand sute de basarabeni.
  La care se mai adauga si Tezaurul furat in 1918.
  Pentru toate acestea, camarade Moraru, rusii nu si-au cerut niciodata scuze, nu si-au exprimat nici un fel de regret. Ba din contra, intrebat in 1991 de un ziarist roman, Gorbaciov a raspuns ca am meritat asta, pt noi i-am fi invadat in 1941!
  Stii de ce nu regreta?
  Pentru ca ei considera ca asa trebuie procedat cu romanii. O Romanie mare si puternica reprezinta principalul obstacol in calea imperialismului rusesc in aceasta zona.
  De aceea Capitanul s-a aliat cu Germania, Horia Sima cu SUA si Franta, pentru ca destinul nostru in aceasta zona a Europei este sa oprim acest popor barbar si pseudo-crestin, care sunt rusii, sa puna in aplicare Testamentul blestemat al lui Petru cel Mare.
  L-ai citit? Citeste-l si atunci mai vorbim despre Rusia.
  Pana atunci, fata la dusman camarade! Si dusmanul e spre rasarit, pe Nistru!

 17. eugen says

  Din păcate trăim în ţara pe care am clădit-o de la evenimentele (lovitura de stat) din 1989!
  Vă recomand să vizionati filmul Tandreţea lacustelor

 18. Moraru says

  Domnule Dobrescu dupa cum spuneti si dumneavoastra nu putem avea incredere in Rusia. Bun, dar nici in UE, Franta masonica actuala sau America socialista.
  Asa ca nu mai putem conta pe aliati externi.
  In seara asta am fost la o conferinta sustinuta de Danion Vasile, el a zis ca pt a avea incredere in Rusia trebuie sa verificam daca a renuntat la:
  Seghienism, Ecumenism.
  Daca nu atunci nu putem avea incredere in Rusia.

  1. Păcală says

   Nu vreau nici spre Rusia, nici spre America, nici spre UE, nici spre china.
   Stam aici in bancile noastre, nu ne trebuie nimic mai mult.Starpim toti comunistii si anti romanii din guvern, aducem patrioti si aia e !

 19. Iacobini A. says

  cu rusii nu se poate sta de vorba decat cu tunurile, din pacate, Tag Archives: crimele rusesti in basarabia
  http://cpcar.ro/RUSIA.php
  III. TOTAL PIERDERI UMANE IN CELE DOUA OCUPATII SOVIETICE

  · 330.00 – Prima ocupatie sovietica

  · 1.175.000 – A doua ocupatie sovietica

  · 1.505.000 – TOTAL PIERDERI ROMANESTI
  continuarea pe site

 20. Moraru says

  Corect.
  Dar cu UE cum e? Peste 20 de milioane avorturi, o tara ajunsa colonie de lumea a patra, asa ca de asta de ce nu zicem?
  Ne meritam soarta, nu vrem sa iertam si sa cautam solutii de iesire din sodoma UE.

 21. Iacobini A. says

  avoturile, dumneata Dle Moraru unde ai fost cand s-a legalizat avortul? ce ai facut ? unde ai fost cand s-a legalizat sodomia? ce ai facut? esti la fel de vinovat ca si cei care le-au votat, uita-te in oglinda inainte sa critici pe altii

 22. Moraru says

  Ok sunt vinovat dar cei ce au putere de a influenta masele de oameni ce au facut?
  Nu sunt comunist dar pe timpul lui Ceausescu a fost mai bine social, aveai un serviciu , nu mureai de foame, dar de dupa 89 ce avem?
  Legea celui mai tare, viclenia pe post de traire ca sa reusesti. Cum spunea si un ierarh: a fost rau pe timpul comunistolor dar astia i-au intrecut in distrugere.
  Asa ca mai lasati la o parte propaganda provestica si antiruseasca.
  Da sunt un novice in politica, dar voi expertilor in politica fiti pragmatici nu isterici provestici.
  Da sunt vinovat dar voi cum sunteti?

 23. Moraru says

  Cand o sa observ ca deveniti pragmatici, cand o sa stiti sa evaluati corect situatia devenind pragmatici un exemplu constituind nationalismul ungar , o sa ma mai implic politic ,pana atunci sa-mi vad pacatele si sa ma curat de ele.

 24. Moraru says

  Dar in nici un caz nu este asta solutia sa ne certam. Din pacate ciuma comunista si ul ei sodoma UE DAR mai ales in primul rand pacatele mele in a judeca pe altii si a astepta ca altii sa faca ceva pt ca sa fac si eu, ne-au adus in ceastta stare de raci fierti.
  Hristos ne spune:unde sunt doi sau trei in numele Meu acolo sunt si Eu cu ei.
  Da situatia e care este, dar fara o cainta sincera nu putem macar pune un inceput al realizarii ceva pt fiecare dintre noi ce sa mai vorbim de tara.
  Nu cer ca cei care se pretind conducatorii miscarilor nationaliste sa-si ceara iertare pt situatia actuala, dar daca vor cu adevarat sa ajutam tara atunci sa cercetam Sfintii Parinti, sa ne imbracam in „sac si cenusa” si sa cerem ca Bunul Dumnezeu sa-si reverse ocrotirea fata de Romania si astfel sa ne dea un conducator care sa aiba inima alaturi de Hristos, de fiecare om din aceasta tara care vrea ordinea traditionala si binele sufletesc.
  Sunt naiv ce cer? Suntem putini, dar sa avem calitate nu cantitate.
  Ma iertati camarazi ca v-am insultat.
  Post usor in continuare si sa nu uitam ce ne spune Hristos:
  INDRAZNITI , EU AM BIRUIT LUMEA!

 25. Norocel Stoica says

  Sunt si voi ramane legionar.Rusine parlamentarilor ce au aprobat aceasta grozavie in cateva minute si in necunostinta de cauza. Sunteti necinstiti sufleteste toti cei 87 de ”romani” parlamentari si dovediti cu asta ca nu meritati nici un pic de respect din partea romanilor.

 26. Norocel Stoica says

  Sunt si voi ramane legionar. Rusine celor 87 de ”romani ce au votat in 3 minute o asa mizerie.Sunteti niste necinstiti sufleteste.Nu veti putea sa stergeti cu nimic rusinea de pe obrazul vostru, vanzatorilor de tara.

 27. PNTCD says

  Sa urmam imboldul inaintasilor nostrii:

  Dacă te poți stăpâni, când norodul din jur se frământă,
  Brav înfruntând insolentul reproș, cu liniște sfântă,
  Dacă-ți păstrezi, în virtute, credința și-ncaleci sfiala,
  Când se îndoiește de tine mulțimea, și-ți ierți îndoiala …
  Dacă aștepți cu nădejde și nu te răpune-așteptarea,
  Dacă minciunii, stăpână pe lume, îi spulberi chemarea,
  Dacă asaltul mâniei te lasă senin, fără ură,
  Dacă pășești peste dorul de-a fi cel dintâi, cu măsură …

  http://www.pntcdbrasov.ro/content/dac%C4%83

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php