Se pregateste Romania de RAZBOI? Exercitii militare NATO in Marea Neagra si judetele din nordul tarii in ALERTA!

0 422

fregataPe fondul crizei din Ucraina, România va participa la exerciţii miltare navale în Marea Neagră şi avioane NATO vor patrula în spaţiul nostru aerian. Deasemenea judeţele de la graniţa de nord-est se pregătesc pentru război, autorităţile locale primind directive clare de la Bucureşti.

Zilele acestea, la sud-vest de Constanţa, în afara apelor teritoriale ale României va avea loc un exerciţiu militar naval în Marea Neagră. Flota bulgară va participa cu fregata Drazki, care va acţiona alături de trei nave româneşti şi de distrugătorul american USS Truxtun. Obiectivul exerciţiului este creşterea cooperării flotelor ţărilor membre ale NATO, precum şi a pregătirii echipajelor navelor. În planul de acţiune au fost incluse exerciţii de comunicare pentru transfer de date cu privire la situaţia maritimă şi subacvatică.

531dfe6795f9cf6311000000Deasemenea, Alianţa Nord-Atlantică a anunţat luni că avioane militare NATO vor survola România şi Polonia pentru operaţiuni de recunoaştere în cadrul crizei din Ucraina, relatează AFP. Acest lucru a fost confirmat şi de Ministerul Apărării, care a precizat că o aeronavă E-3A AWACS a NATO a efectuat deja un zbor în spaţiul aerian al României, pe rutele prestabilite, zborul făcând parte dintr-un exerciţiu planificat executat periodic, în scopul antrenării forţelor şi mijloacelor de poliţie aeriană. Aeronavele AWACS operează în cadrul Componentei de aeronave E-3A – parte a Forţei NATO de Avertizare Timpurie, a cărei misiune de bază este asigurarea supravegherii aeriene, comenzii, controlului şi comunicaţiilor pe timpul operaţiilor desfăşurate în spaţiul aerian al NATO.

Pe de altă parte, încă de acum câteva zile, Primăriile şi Consiliul Judeţean din judeţul Suceava au primit instrucţiuni conform cărora trebuie să întocmească, până pe 14 martie, planul de mobilizare şi proiectul bugetului de război solicitate de Guvern. Autorităţile din judeţ vor analiza toate aspectele acestui plan, de la starea adăposturilor până la aprovizionarea cu alimente şi utilităţi. Preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor , a declarat joia trecută că aceste acţiuni „nu au neapărat legătură”cu situaţia din Ucraina, dar că “e bine să fim pregătiţi”. Aceleşi cerinţe de pregătire le-au primit şi autorităţile din judeţul Botoşani. Sursa:FrontPress.ro

ucraina sua rusia

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php