Naţionaliştii români condamnă agresiunea rusă din Ucraina. Rusia trebuie să renunţe la mentalitatea sovietică.

7 864

Partidul “Totul pentru Ţară” urmăreşte cu îngrijorare evoluţia evenimentelor din Crimeea şi îşi exprimă profunda indignare faţă de agresiunea militară a Federaţiei Ruse la adresa statului ucrainean.

Protestăm faţă de maniera barbară în care Moscova înţelege să-şi reglementeze relaţiile cu vecinii săi, metode care dovedesc incapacitatea actualei conduceri a Rusiei de a se debarasa de mentalitatea de tip KGB-ist.

Agresiunea împotriva integrităţii Ucrainei ne aminteşte nouă, românilor, de episoade tragice precum răpirea Basarabiei în 1940, ocupaţia sovietică de după 1944, războiul din Transnistria din 1992 ori sângeroasa intervenţie în evenimentele din decembrie 1989, evenimente care au îndoliat istoria poporului român şi care nu pot fi uitate.

Noi nu putem uita că, în acest moment, Federaţia Rusă continuă să menţină trupe de ocupaţie pe străvechiul teritoriu românesc al Basarabiei, impunând un regim de tip Stalinist care terorizează românii din Transnistria.

Kremlinul trebuie să înţeleagă că fiecare popor are dreptul la autodeterminare, la a-şi alege singur drumul în istorie. Mentalitatea imperialistă este inadecvată secolului XXI şi nu va face decât să arunce Rusia în izolare şi oprobiul tuturor naţiunilor.

Ne plecăm în faţa eroismului celor care au murit şi continuă să moară în aceste zile, în evenimentele tragice care nu reprezintă altceva decât voinţa unui popor de a se smulge de sub suzeranitatea tiranică a Rusiei.

PARTIDUL „TOTUL PENTRU ŢARĂ”

Preşedinte: Coriolan Baciu

Preşedinte executiv: Florin Dobrescu

Secretar general: Florian Cristache

Sursa: Totul-pentru-Tara.ro

7 Comments
 1. andrei says

  Dar măsurile dure faţă de Minoritatea Română din Ucraina, luate de noii şefi ucraineeni, nu vă revoltă???? Nu zic că sunt de acord cu ruşii, dar de ce nu-i susţineţi şi pe fraţii români din Ucraina a căror situaţie este acum mai rea decât înainte.

 2. Iacobini A. says

  http://cpcar.ro/UCRAINA.php despre ucraina, iar despre rusia vedeti pe site

 3. ion says

  masurati cu masuri diferite. am crezut ca sunteti nationalisti adevarati. sunteti o agentie de propaganda care vrea sa deturneze adevaratii nationalisti sa se uneasca. sunteti la fel ca cvtudor. opinia mea: ma ft in ea ucraina deoarece acolo sunt teritoriile romanesti, nu in rusia! idiotilor!. crimea apartine rusiei. ucraina e un stat artificial creat din teritorii furate de la alte popoare. iar voi aparati asta. mars tradatorilor! americani nu trebuie? aveti rosia montana si gaze de sist de la americani.

 4. Florin Dobrescu says

  bv un aparator al intereselor rusesti deci; aveti cumva norma si la Vocea Rusiei? „Crimeea apartine Rusiei” e o sentinta a unui „nationalist roman”? e vorba de principiul in baza caruia actioneaza Rusia; e un imperialism care pe noi ne-a costat enorm, va reamintesc Basarabia(rapita de pe vremea Imperiului Tarist, Bucovina, Tinutul Herta, masacrul de la Fantana Alba si altele atatea dupa 44; un principiu neortodox desi liderii ex-kaghebisti actuali ai Rusiei fac mare caz de ortodoxie in mod ipocrit. Urss-ul si-a schimbat parul dar naravul ba! Deschideti ochii!

  1. ion says

   Bucovina si celelalte regiuni sint la ucrainieni ACUM. crimeea nu e zona de disputa romaneasca. nu ma intereseaza ca o iau rusi cu forta. desi a facut parte din imperiul tarist. tu te razboiesti cu trecutul. citesc vocea rusiei acum si am ascultat europa libera pe vremuri. nu mor de dragul rusilor dar in momentul asta nu e cazul sa le punem paie pe foc. pe aia de la fantana alba nui mai invii. in schimb pe aia de la pungesti dei cotonogi chevron (americanii) nu sari la bataie? auto proclamatii lideri ucrainieni pe care tu ai aperi de rusi au interzis limba romana iar eu am inca un dusman pe care tu al sponzorizezi ideologic de parca ai repara trecutul. dar eu te acuz de tradare pt ca esti doar o unealta propagandistica care deturneaza atentia de la problemele noastre. din partea mea poate sa crape toti ucrainieni (mai citeste despre ce inscenari au facut astia romanilor in timpul razboiului) si rusia sa aibe granita cu anglia daca vrea. tu canti in struna actualei conduceri a Romaniei pe problema asta, desi nu e cazul. Pungesti si Rosia Montana si alte jafuri in Ro sunt mai aproape de mine decat condamnarea lui putin. esti un agitator neoliberal in piele de oaie. americani nau venit in 45 dar au venit acum sa jefuiasca tara. buciumeaza asta nu cu putin ca nui treaba noastra.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php