Alertă nucleară în Ucraina. Depozitele cu armament strategic nu mai sunt păzite

0 380

 

 

 

 

 

O situaţie care poate scăpa de sub control, cu grave consecinţe planetare, se întâmplă acum în Ucraina. Depozitele cu arme nucelare nu mai sunt păzite. Este anunţul făcut cu puţin timp în urmă în Parlamentul de la Kiev, relatează Mediafax. Situaţia a survenit din cauză că şefii filialelor regionale ale Serviciului Ucrainean de Securitate au dezertat, fără a lăsa pe nimeni să le preia responsabilităţile.

„SBU nu are comandant, nu are adjuncţi de comandanţi. Şefii şi adjuncţii lor au dezertat şi şi-au închis telefoanele”, a declarat Valentin Nalivaicenko, care asigură legătura cu Securitatea, relatează Russia Today în ediţia electronică. De asemenea, Agenţia „nu are comunicaţii, nu are conducere, nu are planuri pentru apărarea depozitelor nucleare, Centralei Hidroelectrice de pe Nipru, nu are nimic”, a subliniat el. Nalivaicenko l-a îndemnat pe preşedintele Parlamentului să „prezinte candidaturi în vederea încredinţării securităţii” Ucrainei.

SURSA: Romania libera

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php