USL, Jandarmeria Romana si ancheta parlamentara

0 525

jandarmi acabAu trecut doi ani de la evenimentele din Piața Universității din ianuarie 2012. O țară întreagă era stupefiată de bestialitatea Jandarmeriei Române și de abuzurile cu care alianța PDL-UDMR-UNPR se agăța cu disperare de putere. Cetățenii care protestau pașnic în București au fost învinețiți de bastonele Jandarmeriei și de amenzi. Opoziția de la acea dată, Uniunea Social Liberală, se solidariza cu manifestanții prin comunicate de presă, solicita Jandarmeriei Române să acționeze cu respect față de cetățeni și anunța că-și rezervă dreptul de a solicita o anchetă parlamentară.

jandarmi”Facem din nou un apel la adresa Jandarmeriei şi a tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii publice să dovedească respect faţă de cetăţeni şi dreptul lor fundamental de a protesta în mod paşnic împotriva unui regim din ce în ce mai abuziv”, se putea citi în comunicatul de presă dat publicității de USL în 15 ianuarie 2012.

Între timp, USL a preluat puterea și a continuat nestingherită politica abuzurilor și a disprețului la adresacetățeanului. Nimeni nu a fost deranjat în urma evenimentelor din ianuarie 2012, nimeni nu a fost cercetat în urma abuzurilor Jandarmeriei Române, nimeni nu a plătit. În ianuarie 2013 ni se arunca o ciosvârtă, șeful Jandarmeriei din București era demis. Și cu asta trebuia să ne mulțumim, de parcă un singur om a comis toate abuzurile din București.

În loc să acționeze în interesul cetățeanului, Jandarmeria Română acționează în interesul puterii și al companiilor străine. După ce a acționat la comanda PDL-UDMR-UNPR, Jandarmeria Română a ajuns acum o forță de represiune în mâna USL. Victor Ponta felicită Jandarmeria Română pentru modul în care a acționat în 2013. Iar conducerea Jandarmeriei Române are impresia că este altceva decât un obiect cu care mai marii zilei își satisfac interesele personale și de grup. De Dan Tanasa

ACAB

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php