Primarul din Roșia Montană: “Nu-i mult să nu se gate și nici puțin să nu se ajungă”

1 522

Eugen Furdui, primar al comunei Rosia Montana își dorește, din punct de vedere personal, profesional si administrativ, să demareze exploatarea zăcământului aurifer din zonal. Altminteri, se mulțumește cu ce are, conform unei zicale aparte…

rosia-montana1Fațada Primăriei Roșia Montană e proaspăt renovată. Arată fain, ca să compenseze harababura din spate, unde numai leopardul lipsește. Pe aici e, de fapt, și intrarea în sediul primăriei, obosit de trecerea anilor și de delăsarea autorităților locale. După ce pășim cu precauție peste un podeț cu iz de șubred, intrăm în holul primăriei. Aici ca în curtea interioară. Undeva în dreapta, o scară albă, de lemn, coboară abrupt spre o ușă interzisă de niște cutii de carton, goale. În apropierea scării, care nu duce nicăieri, e postată caseria, pe ușa căreia o hârtie debusolată de mesajul purtat informează cetățeanul că “banii se dau în persoană“. În acest interior, total neospitalier, respirând cu greutate praful nepăsării, eroii neamului Avram Iancu, Horea, Cloșca și Crișan nu-și au locul, se simt stingheri. Mai marii locului le–au aninat tablourile de pereți, în mijloc de vraiște, să se mire lumea ce patrioți sunt ei, șefii administrației comunale. Alungăm lehamitea pe scări în jos, spre cutiile de carton și, aruncând privirea pe un panou cu informații de interes public aflăm cu plăcută surpindere că doi localnici, el de 62 de ani, ea de 64 de ani, s-au căsătorit. E singurul aspect pozitiv semnalat la fața locului, în preabul de dialog cu primarul Eugen Furdui, la care intrăm prin secretariat, acolo unde trei distinse doamne învârt hârtii. În fața camerei de luat vederi, primarul abordează fireasca poziție oficială a omului pus în slujba cetățeanului. Eugen Furdui știe că fotoliul de primar e unul încărcat de responsabilități și cu o remunerație nu tocmai pe măsură, fapt pentru care abordează problemele locale cu preocupare multilaterală, iar pe plan personal se mulțumește cu puțin.

Că nu-i puțin să se ajungă o demonstrează eleganta mașină parcată în spatele primăriei. E firesc ca un șef de administrație locală să conducă un asemenea autoturism, cum firesc ar fi ca respectiva mașină să nu facă notă discordantă cu ograda primăriei unde stăpână e neorânduială. Din anul 2008, Eugen Furduivisează la un nou centru administrativ, dar asta nu se poate, dacă nu demarează investiția de la Roșia Montană, afirmă primarul. Ca atare, primarul are pe plan personal, politic și administrativ o singură dorință.

Vineri, 14 februarie, în cadrul emisiunii “Alba in actualitate”, veți putea urmări întregul interviu pe care l-am realizat în biroul primarului din Roșia Montană.

Sursa: albatv.ro

1 Comment
  1. Dan says

    Prin aceasta reclama mascata facuta proiectului rmgc, atitudinea acestui periodic se autodescalifica,desi in dreapta paginii exista petitia ptr.salvarea RM ,astfel sunt doua atitudini diferite care pot deruta f.usor. Despre primarul din RM se stia demult ca este unul dintre numerosii primari corupti din zona care favorizeaza companii private in dauna cetatenilor locali,care se opun infestarii zonei respective cu cianuri.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php