Din gura pruncilor şi a celor ce sug ai săvârșit laudă

0 1.146

Din gura pruncilor şi a celor ce sug ai săvârșit laudă, pentru vrăjmaşii Tăi, ca să amuţeşti pe vrăjmaş şi pe răzbunător (Psalmul 8: 2).

  

   Călugării și-au făcut meserie din rugat pentru că ei au văzut că nu poate să existe meserie mai frumoasă decât să vorbești tot timpul cu Dumnezeu ( Ana-Maria, 9 ani)

Dumnezeu se înțelege mai ușor cu copiii mici, că cei mici au un suflet mai încăpător. La oamenii mari în suflet e o înghesuială de rele că nici n-ai unde să stai. (Pavel, 10 ani)

Biserica nu iubește plăcerea, că plăcerea îți aduce mereu să spui că mai vrei, pe când mulțumirea îți aduce să spui că-ți ajunge. (Claudia, 9 ani)

Îngerii nu ne spun cum e în Rai, de unde sunt ei, că atunci când mori e ca un fel de ziua ta și primești cadou Raiul și ei nu pot spune dinainte cum arată cadoul pe care îl primești pentru că strică toată ziua. (Paul, 10 ani)

Nu e bine să stai cu păcatul în tine, trebuie să fugi la spovedit, ca păcatul din tine să nu îți facă pui de pacati. (Adrian, 10 ani)

Pedeapsă e când faci un rău, asta chiar e pedeapsă. (Tudor, 11 ani)

Preoții vin în casele oamenilor înainte de Paște și Crăciun ca să sfințească toate camerele, că le curăta cu aghiazmă, care e un foarte bun detergent împotrivă dracilor. ( Sorin Ștefan, 11 ani)

Postim ca să nu ne mai gândim numai la gusturi de mâncare și să ne mai gândim și la gustul de Dumnezeu. ( Bogdan, 11 ani)

Biblia e o carte care se citește toată viața, că ea este o carte care te ține în viață. (Tudor, 12 ani)

Se poate spune că e greșită rugăciunea atunci când o spui cu gura și cu mâinile, dar nu și cu sufletul aplecat. (Paul, 12 ani)

Cei care nu-L găsesc pe Dumnezeu sunt cei care-L caută din interes. (Ioan, 12 ani)

Anafura e mâncarea răbdării, de-aia se ia pe stomacul gol. Ea este inversă de mâncarea plăcerii. (Tudor, 12 ani)

Creștinii ortodocși îi pictează pe sfinți în biserică foarte alungiți că așa sunt ei în realitate când ajung să fie aspirați spre cer. (Andrei, 14 ani)

Milostivul e rar că mila n-o găsești pe toate drumurile, deoarece ea trebuie cultivată. (Delia, 14 ani)

Altarul este partea din biserică unde preotul vorbește între patru ochi cu Dumnezeu. (Pavel, 10 ani)

Unii oameni nu putrezesc după ce mor, pentru că trupurile lor au fost băgate în pământ cu cerul în ei. (Sabina, 13 ani)

sursa: arhiva Familia Ortodoxa decembrie 2011

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php