Crin Antonescu, Tudor Chirila si Corneliu Zelea Codreanu

3 803

Crin Antonescu a realizat in sfarsit ca nu lobby-ul evreiesc il face presedinte, ci voturile romanilor. S–ar putea sa fie totusi prea tarziu!

Cred ca domnul Crin Antonescu si-a cam ratat viitorul politic, cu legea asta “antilegionara”. Tin minte cum la alegerile prezidentiale din trecut, unde i-a avut contracandidati pe Basescu si Geoana, la intrebarea pusa de moderatorul Robert Turcescu, prin care au fost pusi sa aleaga un model de personalitate contemporana semnificativ pentru domniile lor, Antonescu l-a mentionat pe … Tudor Chirila. Cred ca atunci domnul Crin Antonescu a avut un consilier de campanie electorala care l-a sfatuit bine. Sau, de ce sa fim rai, poate ca n-a fost influentat de nimeni, bazandu-se pe propria lui logica : Un numar foarte mare de voturi a venit din partea tinerilor. Pe tren intalneam tineri cu chitari in spate si care ma sfatuiau sa – l votez. Toti ziceau in cor: tineretu’ va vota cu Crin. Si a nimerit-o Crin cu Tudor Chirila. Chiar am ramas putin surprins. Zic, “mai sa fie, suna a declaratie de dragoste. Asta nu-i prost deloc. Ba chiar e un pic parsiv”.

Dar, de ce sa zic, ca l-am supraestimat. Acest Niels Smecker, impreuna cu  Alexandru Florian de la Institutul E. W, i-au varat, o data cu acest proiect legislativ, lingurita cu rahat in oala cu sarmale. Nu stiu daca Crin a primit un cadou de la vreun Rabi, cum a facut predecesorul sau, I. Gh. Duca. Nu avem dovezi in acest sens. Dar ar face bine sa priveasca in trecut, ca tot e de profesie istoric. Episodul cu momeala necinstita a mai rulat o data in istoria noastra. Si s-a terminat cam tragic, din pacate. Atunci protagonistii au fost Carol si Lupeasca, care s-au gandit ca ce ar fi bine daca doi iepuri ar putea fi doborati dintr-o singura lovitura. Au planuit asta jucand probabil poker in apartamentul lor intim. Apropo, am auzit ca si presedintelui liberal ii place poker-ul. Naivul de Duca dar si legionarii au cazut in cursa.

Duca si-a luat angajament in fata masonilor de la Paris ca va distruge Garda de Fier si ca va semna incetatenirea unui numar mare de evrei, in timp ce machidonii asteptau la granita sa fie primiti in Romania Mare. Lasat intentionat fara paza pe peronul garii din Sinaia, cu prigoana impotriva legionarilor o data dezlantuita, Duca a fost asasinat de o echipa de legionari, ca razbunare pentru arestarile si crimele comise impotriva lor. Initiativa le-a apartinut exclusiv celor trei.

Trupul lui Duca a fost recuperat de pe peronul Garii Sinaia si depus intr-o camera langa anexele servitorilor din Castelul Peles. Carol al II-lea nu parea foarte incantat, dupa cum precizeaza Mircea Musat si Ion Ardeleanu in „Romania dupa Marea Unire”. I.G. Duca devenise incomod, era prietenul Frantei. Mai mult, din primele zile ale guvernarii, I.G. Duca a cerut regelui sa-l schimbe pe Gavrila Marinescu, directorul general al Sigurantei si in acelasi timp omul palatului.

A doua zi, la Sinaia au sosit sotia si cei doi frati ai lui Duca. Carol al II-lea a refuzat sa ii vada, nici macar nu le-a prezentat condoleante. Constantin Argetoianu nota in memoriile sale ca regele nu a vrut sa-i vada pe cei apropiati lui I.G. Duca pentru a nu i se citi bucuria pe fata ca a scapat de el sau, mai mult, chiar l-a mustrat constiinta si s-a simtit raspunzator pentru crima.

Siguranta lui I.G. Duca este pusa la indoiala in dosarele pastrate la Arhivele Statului Bucuresti . Ministrul de Interne si seful Sigurantei stiau de atentat, dar nu au luat nici o masura. Vagonul guvernamental a fost insotit de un singur agent, iar asasinii au calatorit cu acelasi tren catre Sinaia.

„O singura masura s-a luat la Sinaia pentru a apara securitatea primului-ministru de a nu intra pe peronul garii prin intrarea principala, ci prin biroul sefului garii, deoarece vagonul cu care urma sa calatoreasca I.G. Duca oprea in fata acestuia, evitand astfel parcurgerea peronului. Dispozitia nu a fost respectata. Fie agentul a uitat sa-i spuna, fie nu i s-a comunicat.

Nu exista vreo dovada ca asasinatul ar fi fost comandat de Corneliu Zelea Codreanu.
Desi se spune ca acesta avea controlul absolut al Garzii de Fier, in realitate, in Miscarea Legionara exista o oarecare libertate de actiune, iar legionarilor nu li se putea interzice dreptul la initiativa. Cei trei si-au asumat crima comisa.

Nu s-a gasit nimic care sa il incrimineze, pe el sau pe ceilalti sefi legionari. O data cu venirea comunistilor la putere, acestia au cautat fel si fel de dovezi prin care ar fi putut sa-i altereze imaginea. Dar n-au gasit nimic. Si cred ca au cautat suficient.

Duca a fost un om mare, in comparatie cu Crin Antonescu. Un om modest, cultivat, respectat, iubit. Dar a comis o greseala care i-a fost fatala. Si-a luat angajament in fata unei puteri straine, avand interese impotriva aspiratiilor Neamului Romanesc, ca va distruge o miscare autentica, ridicata din sanul poporului roman. Cine putea cunoaste mai bine realitatea si greutatile din tara noastra? Tineretul roman sau masonii francezi? Cred ca soarta lui Duca a inceput sa se cimenteze mai degraba in momentul in care a aderat la lojile masonice. (Se stie ca a fost initiat in francmasonerie in timpul studiilor, la Paris).

In prezent, imaginea presedintelui liberal este grav sifonata. La prezidentialele trecute, Crin a mai scos ceva, bagandu-l la inaintare pe Tudor Chirila.

Dar acuma a fost sfatuit prost de Niels Smecker. Foarte prost, probabil de asta a si luat decizia sa se desparta de consilierul sau politic. Ceea ce nu stie Crin Antonescu este ca nu poate fi negata si nici dusa in necunoscut memoria lui Corneliu Zelea Codreanu, cel care, la atatia ani dupa moartea sa , exercita aceeasi atractie asupra tineretului pe care a manifestat-o si in timpul vietii. Un “mort viu”, cum s-ar zice. Alaturi de el, Valeriu Gafencu, Ioan Ianolide, Gheorghe Jimboiu, Gheorghe Calciu, Bartolomeu Anania, Constantin Iulian, Gavrila Ogoranu, Justin Parvu, etc, adica elita tineretului legionar martirizat in inchisorile comuniste, foarte popular in mediul crestin-ortodox.

Cum se explica aceasta popularitate?

Pai foarte simplu:

M.L vine si cu un izvor nesecat de energii spirituale pe care tineretul nostru il foloseste in mod constructiv si nu distructiv. Sunt atatea cazuri de tineri care citind si afland despre M.L s-au intors la izvorul credintei noastre crestin-ortodoxe, reusind sa dea la o parte tot ceea ce este murdar in jurul lor: tineri care au refuzat sa mai ia cluburile cu asalt, care au refuzat drogurile si etnobotanicele puse pe masa de sistem, care au renuntat la viciile lor, care au inchis televizoarele pentru a nu-si mutila sufletele, care au dobandit in timp o conduita morala ireprosabila, care au refuzat sa ia calea strainatatii sau care s-au intors din strainatate. Impactul pozitiv pe care idealurile legionare l-au avut asupra caracterelor unora dintre tineri nu poate fi negat, fiindca exista suficiente dovezi solide in acest sens. Mai mult de atat, exemplele celor ce si-au dat viata in inchisorile comuniste sunt un indreptar pentru viata noastra crestin-ortodoxa, un exemplu de demnitate si de traire in duh crestin-ortodox, in conditii extreme.

Probabil, domnul Crin Antonescu, cand a preluat aceasta lege in forma ei bruta(adica nici macar sa scoata sau sa adauge ceva), ori nu a stiut ce implica, ori e total paralel cu crestinismul nostru romanesc. Habar n-are cu ce se mananca si asta e foarte grav pentru un politician! Sa traiesti in Romania si sa fii complet strain de Duhul Ortodoxiei.

Neagu Djuvara a spus o data ca Romania este inapoiata din cauza ca este o tara crestin-ortodoxa. Nu dom’le ! Romania este o tara inapoiata fiindca conducatorii ei nu au nicio tangenta cu ortodoxia si fiindca e plina de crestin-ortodocsi cu numele. Sunt doar cu numele, n-au nici pic de traire in ei si asta e un semn ca sunt insensibili la suferintele romanilor. Nu-i doare sufletul de aia care s-au jertfit pentru tara asta. Pai cati conducatori ortodocsi am avut noi dupa ce au venit sovieticii? Unul a fost cugetator liber, unul geolog, unul marinar. Eu nu zic sa punem vreun preot, dar ne trebuie un om cu traire, un om sensibil la durerile altora. Si cum il testezi pe asta? Pai daca un om citeste despre suferintele martirilor anticomunisti si nu se sensibilizeaza, ba mai are si pretentia sa fie conducatorul Romaniei inseamna ori ca are inima impietrita, ori ca e de rea credinta. La astia trebuie sa li se dea repede cu sutu’ …, fiindca nu sunt buni decat sa duca tara in prapastie si sa aduca moartea sufleteasca in inimile romanilor! Astia ne duc spre Iad!

Florin Alexandru

 

 

3 Comments
 1. Sorin ANDREI says

  „Romania este o tara inapoiata fiindca conducatorii ei nu au nicio tangenta cu ortodoxia” – Corect! Absolut corect! Mult mai grav este ca poporul, in marea lui majoritate, nu mai are nici o legatura cu ortodoxia. De aici si „cardasia” intre el, popor, si politicienii de tip FSN-ist.

 2. dec says

  Foarte bun articolul! Felicitari domnule Florin Alexandru!

  Asa ar trebui sa gindeasca majoritatea tinerilor din tara!

  Istoria se repeta cu aceleasi Lacuste Mondiale pe capul nostru(…) Am avut un sub-mediocre rege: Carol al II lea, acum aveam mai multi!; in frunte cu sub-mediocrii santajabili Ponta si Antonescu! Doi nemernici care nu-s dau macar seama de dimensiunea dezastrului pe termen lung pe care-l produc impotriva tuturor romanilor.

  1. m. says

   Articolul este scris de Florin Dobrescu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php