Fenechiu a izbucnit in lacrimi in sala de judecata

0 343
Fenechiu a izbucnit in lacrimi in sala de judecata                                                                                                                                     Foto: arq.ro
Relu Fenechiu a izbucnit in lacrimi in fata completului de la Inalta Curte care judeca dosarul Transformatorul, ajuns la final.
Conform jurnalistilor de la Realitatea TV, deputatul PNL a cedat nervos, in conditiile in care procurorii DNA au cerut majorarea pedepsei primite in prima instanta – 5 ani de inchisoare cu executare.Dupa ce se incheie pledoariile avocatilor, fostul ministru va sustine un ultim cuvant in fata completului condus de presedintele Inaltei Curti, Livia Stanciu, in incercarea de a-i convinge pe judecatori ca este nevinovat.

La final, instanta va ramane in pronuntare si sunt sanse mari ca astazi sa avem o sentinta definitiva, informeaza sursa citata.

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, a venit marti la Curtea Suprema de Justitie si le-a spus jurnalistilor ca nu este optimist, iar avocatii sai sunt blazati.

„Nu mai sunt optimist. Eram optimist daca in acest dosar se admiteau probele. Eu nu am auzit niciodata sa se stabileasca un prejudiciu fara sa existe expertiza. Avocatii mei sunt blazati pentru ca mi-au spus clar ca nu au de ce sa ma apere. Ei spun ca asupra mea sunt speculatii si pe speculatii nu au cum sa ma apere”, a declarat Fenechiu.

Relu Fenechiu a sustinut ca ar fi putut sa se dezvinovateasca daca probele pe care a cerut sa le prezinte in fata instantei i-ar fi fost admise. „Nu inteleg de ce niciunul din documentele depuse de mine nu au fost considerate necesare de instante. Mi-as dori o lista cu 5, 2, 10 probleme pe care le considera ilegalitati ca sa pot pune probe pe masa”, a mai afirmat Relu Fenechiu.

Fostul ministru trebuia sa se prezinte luni la ultimul termen din cadrul procesului, dar avocatii sai au comunicat instantei ca acesta nu a putut veni in Bucuresti din cauza vremii dificile. „Am ajuns pana la Tecuci”, si-a justificat Fenechiu neputinta de a ajunge luni in Bucuresti. „Astazi am venit cu avionul. Sunt pregatit pentru orice sentinta”, a incheiat politicianul liberal.

Relu Fenechiu a fost condamnat pe 12 iulie 2013 de catre un complet al ICCJ la cinci ani de inchisoare cu executare, tot cinci ani primind si fratele sau, Lucian Fenechiu. Liberalul a facut insa recurs.

Relu Fenechiu a fost trimis in judecata de procurorii DNA in luna iunie 2012, fiind acuzat ca prin firmele sale a vandut transformatoare si intrerupatoare uzate si vechi la preturi de produse noi catre Sucursala de Intretinere si Servicii Energetice Electrice Moldova.

sursa: Ziare.com
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php