LEGIONARII INTERZIŞI, HORTIŞTII PROMOVAŢI! În timp ce Senatul pregăteşte legea antilegionară, criminalii de război unguri au statui în Ardeal!

4 547

Viceguvernatorul Horthy are statuie în România

Viceguvernatorul Horthy are statuie în România
Fiul lui  Horthy Miklos (amiralul austro-ungar şi guvernatorul Ungariei din perioada 1920-1944), Horthy Istvan, politician şi pilot, are de duminică statuie în judeţul Bihor. Statuia viceguvernatorului Ungariei din 1942 a fost dezvelită duminică în curtea bisericii reformate din localitatea Paleu.

“Acum două luni am fost contactat de reprezentanţii Organizaţiei Tinerilor Maghiari din Transilvania (EMI). Ei auvenit cu ideea ridicării statuii, invocând faptul că nu se găseşte un alt loc potrivit pentru acesta nici în Ungaria, nici în România. Viceguvernatorul nu a avut nici o legătură cu localitatea Paleu, însă am decis să îi ridicăm o statuie în curtea bisericii. Am acceptat acest risc fiindcă m-am documentat despre viaţa lui Horthy Istvan şi nu am găsit nimic de care să se lege cineva. Prin această statuie nu îl comemorăm doar pe el, ci şi onoarea, sacrificiul şi patriotismul soldaţilor maghiari”, a declarat preotul Katona Janos, citat de erdely.ma.

În cadrul ceremoniei a luat cuvântul şi primarul din Paleu, Somogyi Lajos (UDMR). “Statuia a fost ridicată pe un teren privat, astfel că nu a fost nevoie de nici o aprobare din partea autorităţilor. Ridicarea ei a fost finanţată printr-o donaţie din partea fundaţiei Martirii şi Eroii Horthy Istvan”, a mărturisit Somogyi.

Horthy Istvan a fost numit secretar de stat în anul 1941 şi apoi viceguvernator în anul 1942. A fost trimis pe front în anul 1942, ca pilot de avion de vânătoare. Pe 20 august 1942 a murit pe front după prăbuşirea inexplicabilă a avionului său.

sursa: Jurnalul.ro

4 Comments
  1. Antonescu says

    M*** ungaria !

  2. Traian Brad says

    Cand ies seara din berarie…… ma duc dupa statuie sa dau o ****

    1. laurentiu pacoste says

      Senatorii sa scoata o lege pentru condamnarea COMUNISMULUI.Comunistii si sitemul lor au comis cele mai multe crime ,trebuie condamnati pentru GENOCID.Au ucis intelectualitatea si milioane de romani in inchisorile comuniste,au nenorocit Romania ,cineva trebuie sa raspunda pentru faptele comise.

  3. florin says

    Tot pe teren privat a fost ridicat la noi si bustul maresalului Ion Antonescu, anume in curtea bisericii ctitorite de el insusi in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Asta nu a impiedicat autoritatile romane sa-l demonteze, la plangerea organizatiilor evreiesti, mai ales a celor de sorginte comunistoido-sovietica.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php