Filiala Jobbik din România-sublimă, dar lipsește cu desăvârșire

0 353

Gogoașa înfuriată maghiară face pui vii în mass-media, un mediu care a ajuns la pragul de jos al deprofesionalizării datorită probabil unei stări avansate de decerebrare. Nu există nicio filială Jobbik în România, asta este știrea. Capisci? Toată mass-media, agenții de presă „titrate”, televiziuni etc au preluat o așa zisă știre lansată de un boanghen pricăjit de la Cluj, care pretinde că Jobbik, o formațiune politică de la Budapesta cu uniforme colorate ce se pretind de dreapta, ar avea personalitate juridică, respectiv o filială în România, urmând să-ți mai facă alte zece, cică. Cum ar veni, când pisica nu-i acasă șoarecii joacă pe masă. Șoarecii de la Jobbik ar vrea ei să joace pe masă, însă până una alta trebuie să cânte la altă masă. O  minimă verificare ar fi oferit cu ușurință oricărui ziarist din România certitudinea că psedo-reprezentantul Jobbik este un mincinos patentat.
Potrivit Mediafax, „Partidul naționalist radical Jobbik, din Ungaria, a deschis o filială la Cluj-Napoca, scopul principal fiind de a comunica problemele minorității maghiare din România către Ungaria”.  Mediafax mai relatează că un anume Erdely Bela (frumușelul ardelean, în traducere :)) pretins lider al filialei Jobbik Cluj, a declarat, presei că înființarea unei filiale a partidului la Cluj a fost necesară, pentru că organizațiile maghiare din Transilvania nu comunică problemele comunității din Ardeal „cum ar trebui” către partidele maghiare din România și Ungaria.
Mediafax zice că frumușelul ar fi zis că „Înființarea filialei la Cluj a fost necesară pentru că organizațiile maghiare din Transilvania nu comunică problemele maghiarimii. Filiala Jobbik s-a înființat, vineri, la Cluj, și au participat membri Jobbik din Ungaria și România. Cu totul zece membri” Râzi de mori. Toți ăștia, inclusiv cu cei veniți de afară, din Ungaria încap într-un lift, iar  presa face din asta știre națională.
Evident colegii noștri n-au (nici) goagăl. Dacă ar fi avut ar fi aflat că încă din 2010 se tot ventilează știrea înființării de filiale Jobbik în România, dar până în prezent nu este înregistrată nicio cerere de autentificare legală a existenței juridice a vreunei filiale Jobbik. Conform Legii partidelor (Legea 14/2003 – publicata in Monitorul Oficial nr. 25 din 17 ianuarie 2003) CAPITOLUL IV Inregistrarea partidelor politice, Art. 18. (1) Pentru inregistrarea unui partid politic se depun la Tribunalul Bucuresti urmatoarele documente:
a) cererea de inregistrare, semnata de conducatorul organului executiv al partidului politic si de cel putin 3 membri fondatori, care vor fi citati in instanta;
b) statutul partidului, intocmit conform prevederilor art. 10;
c) programul partidului;
d) actul de constituire, impreuna cu lista semnaturilor de sustinere a membrilor fondatori;
e) o declaratie privitoare la sediu si la patrimoniul partidului;
f) dovada deschiderii contului bancar.
(2) Cererea de inregistrare se afiseaza la sediul Tribunalului Bucuresti timp de 15 zile. Evident nu există nicio cerere de înregistrare a unei filiale a Jobbik la TMB.
Numai Tribunalul Bucuresti se poate pronunța asupra cererii de înregistrare a unui partid politic.
Pe lângă acest aspect, dacă ar fi existat o filială a Jobbik în România, ar fi fost în imposibilitate de a-și desfășura vreo activitate de tip politic electoral, deoarece n-ar avea acces la sursă de bani din Ungaria. Conform Legii nr. 334/2006 − Republicată în M. Of. nr. 510 din 22 iulie 2010, și actualizată la data de 24/06/2011, privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale se precizează la Art. 11. – (1) „Acceptarea donațiilor din partea altor state ori a organizațiilor din străinătate, precum și din partea persoanelor fizice sau juridice străine este interzisă”.
Desigur sunt unele organizații, cum ar fi cele patronate de însuși Tokes, care au ocolit legea finanțării partidelor politice dar asta nu înseamnă că nu știm și noi, oricât ar face-o ei pe conspirativii.
Cine l-a dat în gât pe Tokes? Tocmai ai săi! O investigație a portalului de limbă maghiară Transindex.ro din Cluj, realizată de jurnalistul Sipos Zoltán cu sprijin din partea Departamentului de Stat al S.U.A și al Ambasadei Franței la Bucuresti a dovedit faptul că un număr de companii cu capital de stat din Ungaria au finanțat cu peste trei milioane de euro numeroase entități juridice din România, aflate în strânsă legătură cu László Tőkes.
Dacă în ce-l privește pe pastorul securist medaliat de președintele României lucrurile sunt cât se poate de clare, la fel de clar este și faptul că Jobbik nu există în România, nici la Cluj nici la Caracal nici la Pătârlagele . Există doar gargara ventilată pe media ce are obiective strict de imagine, mai exact imaginea unor personaje care o fac pe mujahedinii cauzei eroice a Ungariei Mari – o comicărie de trei parale. La nivelul conducerii Jobbik sunt o grămadă de caraghioși. Astfel fostul reprezentant Jobbik Király András este un participant entuziast la paradale gay din lume, iar Csanad Szegedi, membru al Parlamentului European și lider regional al Jobbik, cunoscut pentru retorica sa antisemită, a recunoscut recent, conform publicației britanice The Telegraph că de fapt el este evreu.

Gărzile maghiare ale lui pește

La nivel agitatoric se mai strofoacă la noi tot felul de organizații în spirit naționalist patriotic – e vorba de patriotism maghiar desigur, de genul Garda Maghiară (Magyar Gárda), Plutonul secuiesc, Frontul Național Maghiar (Magyar Nemzeti Arcvonal – MNA) HVIM („Mișcarea Tinerilor Maghiari din cele 64 de Comitate”),  EMI (Tinerii Maghiari din Transilvania).  Cu toții  zăngăne insigne și zdrăngănele, poartă uniforme de operetă, flutură  drapele încercând din răsputeri să se facă băgați în seamă.
Pe lângă UDMR și așa -zisul Partid Civic Maghiar secuiesc, mai există și alte formațiuni de genul Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania – unii ce vor înființarea unei regiuni autonome sub numele de Partium, formată, în viziunea lor, din județele Bihor, Satu Mare și Sălaj. Partidul Popular al Maghiarilor din România (PPMT) s-a creat din Consiliul Național al Maghiarilor din Transilvania – CNMT sau, după acronimul derivat din limba maghiară  EMNT – condus de László Tökes.
Absolut tot ce face de ani și ani de zile Ungaria ține doar de provocare deoarece tehnic vorbind Ungaria, vorba lui Țuțea și-o ia pe cocoașă de la români fie și de-am fi înarmați doar cu cozi de mătură.
Până astăzi, ungurii n-au alt proiect decât să facă cât mai mult tărăboi, genul de tărăboi în care dacă te prinzi fără să vrei și dai într-unul țipă doi. Al doilea nefiind niciodată de origine maghiară, astă-i chichirezul șmecheriei. Tocmai de aceea a fost nevoie de un personaj ca Vadim, pe post de buhai, strategie care a ținut vreo două decenii dar care acum nu mai ține.

George Roncea Curentul

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php