Ponta redeschide asaltul asupra Legii Minelor

0 332

Victor Ponta (Florin Eşanu/Epoch Times)

Premierul Victor Ponta a subliniat luni că Legea minelor este absolut necesară pentru ca ţara noastră are multe resurse naturale, dar şi multe situaţii de blocaj, adăugând că este „treaba” Parlamentului să se ocupe de elaborarea acesteia.

„Legea minelor propune o enclavă administrativă şi este un precedent foarte periculos fiind desprinsă de Constituţie. Mai sunt două proiecte asemănătoare pe agenda Parlamentului, care aparent sunt inofensive, dar pot deveni o bază toxică prin amendare” – Ştefania Simion

Întrebat dacă este posibil ca Guvernul să asume un proiect de lege privind minele, premierul Ponta a replicat: „Nu, Parlamentul. E treaba Parlamentului”.

Acesta a evidenţiat importanţa acestei legii, în detrimentul „propagandei” din jurul acestui subiect.

„În mod sigur este o lege necesară, pentru că, dincolo de propagandă, se referă la foarte multe resurse naturale şi avem foarte multe situaţii de blocaj. Remin Baia Mare ar fi, să zic, prima care îmi vine în minte, dar sunt şi altele. Dar, mă rog, în România cine ţipă mai tare are şi dreptate, ceea ce nu e corect. Deci o Lege a minelor, iniţiată de altfel de ministrul Vosganian, e absolut necesară”, a declarat Ponta, potrivit Realitatea.

Ultima oara Parlamentul a incercat sa modifice Legea Minelor in decembrie 2013, cand, la presiunea publica, asaltul USL asupra sistemului de legi a fost suspendat. Legea fost considerata neconstitutionala, permitand, printre altele, exproprieri la cererea unor corporatii.

”Legea minelor propune o enclavă administrativă şi este un precedent foarte periculos fiind desprinsă de Constituţie. Mai sunt două proiecte asemănătoare pe agenda Parlamentului, care aparent sunt inofensive, dar pot deveni o bază toxică prin amendare”, este de părere Ştefania Simion reprezentanta Alburnus Maior.

Andrei Pricopie Epoch-Times Romania

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php