“Martirul” Năstase şi lingăii din presă

0 419

Tiberiu-Lovin-editorial12În urmă cu mai bine de un deceniu, Guvernul Năstase cumpăra presa la kilogram, reuşind astfel să o împingă spre prăpastia decredibilizării.  Acum, câţiva dintre beneficiarii contractelor publicitare cu statul au început să miorlăie prin studiourile televiziunilor că are loc o mare nedreptate. Bocet susţinut de tot felul de slugoi politici pe post de ziarişti, analişti şi vedete plângoforme tocmite de cei cu interese. Aş fi zis că a fost condamnat un martir dacă n-aş fi ştiut cu ce se mănâncă Adrian Năstase. Corul bocitoarelor a fost însufleţit de mesajul lui Victor Ponta. Premierul României care a susţinut mâhnit că este vorba de o mare nedreptate. Pe foarte scurt: în România este o mare nedreptate ca justiţia să-şi facă datoria. Este la fel de nedrept ca un infractor să fie trimis după gratii. Asta e în epoca Ponta. Premierul care nu are de gând să cumpere presa, ca mentorul său, ci să o strângă de gât. Şi a început să găsească soluţii pentru că mass media să nu-l mai atace, ci să ridice ode cabinetului său. Pentru detalii urmăriţi ştirile de la orice televiziune.  Şi acum e încă bine. Mai vorbim despre epoca Ponta după alegerile prezindenţiale când presa va fi tranformată din câinele de pază al democraţiei, rol tot mai vag, în pisicuţa care va toarce la picioarele puterii politice.

PS Şi nu, nu e un martir. Adrian Năstase este un cetăţean român pe care justiţia l-a trimis la puşcărie pentru faptele sale. Poveştile lacrimogene de cât bine a făcut României n-au ce căuta în această ecuaţie simplă. Oricum sunt doar poveşti.

de Tiberiu Lovin via Reporter Virtual

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php