ULUITOR! CA ÎNTRE BORFAŞI. Ponta: „Antonescu şi-a minţit colegii. Mi-a propus să dăm OUG pe amnistie“. Antonescu: Ponta şi-a luat îndrăzneala de a mă face mincinos. Nu-i permit

0 513

ponta-crin-constantinPremierul Victor Ponta a declarat, luni, după şedinţa BPN al PSD, că liderul PNL Crin Antonescu „şi-a minţit colegii“ când le-a spus că nu a fost de acord cu votarea Legii amnistiei.

ponta-crin-constantinReplica lui Antonescu avenit imediat: „Nu-i permit să mă facă mincinos. Nu am fost dovedit vreodată mincinos, spre deosebire de alţii“.

„Dacă stenogramele sunt adevărate, domnul Antonescu şi-a minţit colegii. Am fost la USL cel puţin 12 persoane când a fost de acord cu Legea amnistiei. După aceea a spus să dau Ordonanţă de urgenţă, am spus că nu dau aşa ceva. Dacă dau eu, e în regulă, dacă vine în Parlament, e împotrivă. Luni mi-a spus că nu ar vota. Intr-adevăr, nu am vorbit niciodată de Codul Penal“, a declarat Ponta şi a adăugat că „poate e o stenogramă falsă, se întâmplă“.

Potrivit premierului, nu este prima dată când liderul liberal practică limbajul dublu. „Nu ar fi prima dată când Antonescu spune una colegilor săi, una nouă şi alta presei, dar ne-am obişnuit. E o problemă între Antonescu şi propriii colegi. Si cu Roşia Montană – vineri am discutat, luni a spus că nu e de acord, nu e prima dată. M-am obişnuit. Intâi a discutat la USL să votăm, acum a zis să nu votăm“, a mai spus Ponta.

In ce priveşte modificările aduse Codului Penal, premierul a reiterat că nu a ştiut nimic despre amendamentele propuse în şedinţa de luni, 9 decembrie, a Comisiei juridice. Totodată, liderul PSD a subliniat că formaţiunea pe care o conduce susţine „de principiu“ adoptarea Legii amnistiei. „PSD susţine de principiu ideea, după discuţia cu Ministerul Justiţiei, CSM, după informarea Comisiei Europene, dacă este în spiritul Constituţiei şi al reglementărilor care se adoptă pe plan european, din motive practice şi de politică penală, poate fi adoptată Legea amnistiei“, a conchis Ponta.

Replica lui Crin

Replica preşedintelui PNL Crin Antonescu a fost una extrem de tăioasă. „Ponta vorbeşte despre o decizie în USL privitoare la Legea amnistiei. Nu e adevărat. Nu a existat o asemenea şedinţă, o asemenea decizie. Dacă se lua, nu ne putem explica avizul negativ al ministrului Justiţiei pe proiect şi nici declaraţia de la Johannesburg a premierului prin care se declară împotriva legii. Nu i-am cerut să dea OUG, ci l-am informat că PNL nu votează amnistia, doar i-am invocat această posibilitate. Evident, OUG nu se putea da“, a spus Antonescu.

Liderul PNL l-a atacat frontal pe partenerul său de alianţă: „nu am fost dovedit vreodată mincinos, spre deosebire de alţii“. „Îmi pare rău că Ponta, într-o situaţie încurcată, recurge la asemenea atitudini. Nu am minţit, nu am fost dovedit vreodată mincinos spre deosebire de alţii. Nici propunerea de liste comune la europarlamentare nu a fost făcută oficial de PNL. E o ipoteză pe care am discutat-o un grup de câţiva colegi informal. PNL nu a făcut nicio propunere oficială în acest sens. Poziţia noastră e cunoscută“, a mai spus Crin Antonescu.

Tirul liderului PNL la adresa partenerilor din coaliţie a continuat în aceleaşi ton vehement. „Şi în această intervenţie am căutat să fiu cât mai puţin acid, am căutat şi caut să restabilesc adevărul fără să spun multe lucruri care s-ar putea spune despre adevăr şi minciună la Ponta sau la alţii. Sigur că USL se află într-o situaţie grea, acest atac lipsit de onestitate din partea lui Ponta ne pune într-o situaţie dificilă. Facem toate eforturile pentru ca încrederea oamenilor să nu fie înşelată. PNL se află la guvernare, nu printr-o înţelegere între mine şi Ponta, nu printr-o înţelegere ascunsă între două partide. PNL se află la guvernare în consecinţa votului dat de români. Cât va fi posibil, PNL se va achita de misiunea sa“, a spus preşedintele PNL.

Crin Antonescu a explicat şi declaraţiile făcurte în şedinţa de vineri a PNL, când a luat în calcul ieşirea de la guvernare. „Am discutat în acea şedinţă nu despre posibilitatea ca noi să ieşim de la guvernare, ci despre posibilitatea care ne e vehiculată intens, că se pot construi alte majorităţi, că printr-un traseism politic se poate mistifica rezultatul alegerilor, ipoteză pentru care trebuie să fim pregătiţi. Nu avem intenţia de a bloca, de a părăsi Guvernul, de a face mai puţin. Nu facem politică cu senzaţii. Sigur, sunt profund afectat, mâhnit, când văd că un om pe care l-am ajutat cu toate puterile mele şi toate puterile partidului spre a deveni premier, spre a pune în practică un program de guvernare are un asemenea comportament. Nu fac proces de intenţie PSD, câtă vreme vom putea funcţiona normal, vom duce mai departe misiunea“, a clamata Antonescu.

„Anumite decizii ale PSD, repet, ale PSD, unilaterale mi-au dat sentimentul că încearcă să forţeze nişte decizii pe care nu le-am convenit.Va fi foarte greu să mergem mai departe, dar nu ne dăm bătuţi. Nu pot să rup o alianţă, să dărâm un proiect pentru că nu mai am încredere într-un om“, a conchis Antonescu.

Sursa: ADEVARUL

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php