RĂNIŢI ŞI ARESTAŢI LA BUCUREŞTI! Reacţie deosebit de violentă a Jandarmeriei. Guvernul zguduit de proteste. Şeful jandarmilor şi purtătorul de cuvânt – prestaţie lamentabilă.

0 1.297

VIDEO 1 – Arestarea lui Willy Schuster după ce a fost rănit de jandarmi.

wily shuster lovit jandarmi

 

VIDEO 2 -Aspect de la protestul din seara de 15.12.2013

protest 15 dec 2013

VIDEO 3 – Şeful Jandarmeriei – laşitate şi cinism. Iată cine conduce o instituţie.

Untitled - Copy

Mii de oameni au protestat în această seară la Bucureşti împotriva Guvernului Ponta, cerând demisia acestuia.

Pe fondul tensiunilor sociale acumulate în ultimile sătămâni în urma abuzurilor Jandarmeriei de la Pungeşti, deschiderii primelor explorări prin fracturare hidraulică şi tentativei de a impune proiectul Roşia Montană sub paravanul noii legi a minelor, s-a adăugat o adevărată criză politică declanşată de lovitura dată statului de drept în Parlament, prin legea imunităţii, care practic modifică Codul Penal şi pune la adăpost pe demnitari de abuzuri ori faptele de corupţie.

Explicaţiile ulterioare ale liderului PNL, Crin Antonescu, au indicat înspre partenerul său de guvernare şi şeful PSD, Victor Ponta, care ar fi propus utilizarea unui dublu limbaj, respectiv neagrearea publică a proiectului de lege de către liderii celor două formaţiuni, şi în acelaşi timp trecerea lui în Cameră, la vot. Proiectul urma să fie votat în timp ce Ponta se afla la funeraliile lui Nelson Mandela, fapt ce trebuia să folosească şefului guvernului ca un alibi politic. Încercările lui Antonescu de a se delimita acum de iniţiativa legislativă a PSD sunt puerile şi duc cu gîndul la vechea zicală: „cine se scuză se acuză”, deoarece nu poate explica faptul că nu a denunţat anterior aceste intenţii, participând la dezbaterile din Parlament.

Încercarea clasei politice corupte de a-şi asigura imunitatea faptelor de jaf şi corupţie a generat o deteriorare gravă a imaginii României în lume. Ambasadele SUA şi principalelor state europene au criticat în termeni duri tentativa de lovitură la adresa statului de drept, cerând revenirea la normal.

Acest act legislativ iresponsabil a generat însă şi o consistentă reacţie publică, într-un moment în care mişcarea protestatară cunoştea un recul maxim după protestele de masă din această toamnă. Practic, prin numărul de participanţi din această seară putem spune că protestele bucureştene îşi recapătă suflul.

După ce au reuşit să învingă vigilenţa jandarmilor, ocupând carosabilul Pieţei Universităţii şi Bulevardul Elisabeta, protestatarii au pornit în marş pe Calea Victoriei, ajungând la Guvern. Aici, s-a încercat forţarea cordonului de jandarmi, ajungându-se la confruntări. Jandarmeria a folosit gaze lacrimogene şi a replicat printr-un atac de o duritate ieşită din comun.

Printre victime aflăm că se numără şi Wili Schuster, săteanul care îşi apără proprietatea de abuzurile companiei de exploatare a gaze lor de şist, care a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, cu răni în zona capului, dar şi braşoveanul Erwin Albu, pe care îl puteţi vedea în fotografia de mai jos.

Incidentele survin pe fondul intensificării pe reţelele de socializare a campaniilor care anunţă proteste masive cu ocazia aniversării Revoluţiei anticomuniste din 1989.

A consemnat, redactor Florin Dobrescuwily shiuster

Wili Schuster, la Spitalul Floreasca

1480673_232929100214923_40797718_n

Erwin Albu după ciocnirile cu Jandarmeria

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php