La Pungești jandarmii au bătut până și elevii de liceu

0 428

Elev bãtut de jandarmi la Pungesti!

elev batut de jandarmi la PungestiDupă ce v-am relatat cazul lui Costel Varnacea, băgat în spital de jandarmii de la Pungești, iată că acum ies la iveală și alte abuzuri ale jandarmilor:

BĂTUT: Vasilicã Deris, elev în clasa a XI-a la Grupul Scolar Ion Mincu din Vaslui, cazat în internatul liceului, a fost trimis acasã, la sfârsitul sãptãmânii trecute, pentru a face loc jandarmilor din alte judete care “vegheau” la pãstrarea ordinii publice la Pungesti. Cu toate cã nu a participat în nici un fel la proteste, liceanul a fost bãtut si amendat de jandarmi, în cursul diminetii de duminicã, 8 decembrie, pentru cã ducea animalele din bãtãtura pãrintilor la pãscut. Tânãrul are certificat medico legal prin care dovedeste cã prezintã leziuni traumatice, produse prin lovire cu mijloace contondente.

Dupã ce a fost evacuat, pentru a face loc jandarmilor veniti din alte judete, din internatul liceului în care învatã, un tânãr pungestean a avut surpriza ca, revenind acasã, în satul Silistea, sã fie bruscat, lovit si amendat de jandarmii care au instituit un regim de teroare în comuna Pungesti. Deris Vasilicã, de 17 ani, elev în clasa a XI-a la Grupul Scolar Ion Mincu din Vaslui, trimis, fãrã voie, acasã, la Silistea, a avut parte de cel mai groaznic cosmar a unui adolescent. Fãrã a avea vreo vinã decât cã se afla dimineata, pe stradã, a fost luat pe sus de jandarmii care, de câteva zile, patruleazã prin comunã, bruscat, bãtut, si amendat pentru cã ar fi fãcut parte dintre cele peste 600 de persoane care au luat parte la manifestantiile de sâmbãtã, 7 decembrie, din comuna Pungesti.

“Nu am luat parte la evenimentele de sâmbãtã, în schimb, a doua zi, cu gândul de a-mi ajuta pãrintii, dacã tot am fost trimis acasã de conducerea liceului, pentru ca în locul meu sã fie cazati jandarmi, am plecat cu animalele pãrintilor la pãscut. Am fost interpelat de o patrulã de jandarmi, mi s-a cerut sã mã legitimez, si au încercat sã mã bage în duba lor. Dacã am refuzat, mi-au luat datele, dupã care am fost luat pe sus, bãgat în dubã, unde am fost bãtut de jandarmi, fãrã vreun motiv! În timp ce mã bãteau, cu bastoanele si cu bocancii, am fost admonestat cã sunt un rãpãnos, cã de ce sunt tare în gurã, si cã sigur am fost la protestele de sâmbãtã!”

– povestea Vasilicã Deris.

”În dubã, povesteste liceanul, a fost culcat la pãmânt, i s-a pus piciorul în piept, si a fost lovit cu bastoane, cãsti si scuturi de jandarmii prezenti. Dupã ce a încasat, în duba jandarmeriei, conform propriilor spuse, o bãtaie zdravãnã, tânãrul a fost amendat cu suma de 50 de lei, pentru refuz de legitimare, ulterior, înainte sã-i dea drumul, primind si amenintãri din partea jandarmilor.

“Ne mai întâlnim noi în Vaslui, la liceul la care înveti, si nu o sã rãmâi doar cu atât”

– i-ar fi strigat jandarmii dupã ce l-au snopit în bãtaie. Elevul a fost în cursul zilei de luni la medicul legist, primind certificat medico legal nr. 799/9 decembrie 2013. Conform certificatului, medicii au constatat cã prezintã “leziuni traumatice de tipul tumefactiei si echimozei. Leziunile s-au putut produce prin lovire cu mijloace contondente, cu si de obiecte contondente”.

BĂGAT ÎN SPITAL DE JANDARMII DE LA PUNGEŞTI (VIDEO)

Tânãrul este decis sã dea în judecatã jandarmii care l-au lovit fãrã motiv, cu atât mai mult, desi nu participase la evenimentele anterioare, a fost luat, din mijlocul satului, pur si simplu pe sus, si sã conteste amenda primitã fãrã motiv.

certificat medico legal

Sursa: vrn.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php