Protestatarii anti-RMGC, apel pe Facebook

0 356

Protestatarii anti-RMGC amendaţi de Jandarmerie vor să conteste în instanţă amenzile, spunând, pe pagina de Facebook „Uniţi salvăm” că se aşteaptă la orice după ce au fost sancţionaţi de Jandarmerie în urma manifestaţiei de duminică seara.

„Rugăm toate persoanele prezente aseară (17.11.2013) la evenimentele petrecute pe strada Elie Radu să ne trimită un email cu datele de contact la unitisalvam@gmail.com. Ținând cont de ilegalitatea acțiunilor Jandarmeriei Române și de declarațiile oficiale făcute de purtătorul de cuvânt al instituției, ne putem aștepta la orice. Ar trebui să ne mobilizăm foarte repede, întrucât eventualele amenzi vor putea fi contestate în termen de maxim 15 zile. Vă rugăm să menționați în email câteva detalii legate de interacțiunile cu forețele de ordine (dacă ați fost legitimați, dacă ați fost informați că veți primi amenda acasă, dacă vi s-a întocmit process verbal pe loc)”, se arată într-un mesaj postat pe pagina Uniţi Salvăm, acolo unde ei se mobilizează manifestanţii pentru proteste.

Într-un comentariu la acest mesaj, cineva întreabă: „de ce Ponta are voi sa deranjeze milioane de romani si nu este amendat de jandarmerie? Ca sa nu mai vorbim ca a cheltuit si cheltuieste aiurea banul public”.

Într-un mesaj postat anterior, postat duminică seara, protestatarii au povestit ce s-a întâmplat din punctul lor de vedere, pe str. Elie Radu, spre exemplu.

„Jandarmeria practic sechestreaza cetateni pe str. Elie Radu. Nu s-a creat o cale de defluire si amuzant e ca tot jandarmii i-au somat pe oameni sa paraseasca zona, desi acestia chiar nu au pe unde. Oamenii nu sunt lasati nici la toaleta sa mearga, jandarmii filmeaza chiar si oamenii care urineaza in boscheti.

Unui om i s-a facut rau si a fost scos din multime.

Este frig. Situatia este extrem de penibila, iar Jandarmeria da dovada de exces de zel”, se arăta în mesaj.

În urma protestului de duminică seară, mai multe persoane au fost amendate, potrivit Jandarmeriei.

„Duminică seara au fost legitimate 127 de persoane, fiind aplicate 62 de sancţiuni pentru deranjarea ordinii publice şi alte încălcări ale prevederilor acestei legi, valoare sancţiunilor fiind de 31.000 de lei”, a transmis lui Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmerie Capitalei.

Acesta a precizat că în cursul zilei de luni va fi sesizat Parchetul Capitalei, pentru infracţiunea de blocare cu intenţie a drumurilor publice, în cazul persoanelor care au fost identificate.

de Ioana Radu Cotidianul

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php