Incidente la protestele din Capitală și din Cluj-Napoca. Protestatarii spun că au fost bruscați de jandarmi

0 317

Proteste cu incidente în cea de-a zecea duminică de manifestaţii împotriva proiectului de la Roşia Montană.

Mai mulţi indivizi violenţi care se infiltraseră printre protestatari au fost puşi la pământ de poliţişti sub acoperire, iar la Cluj-Napoca, mai mulţi participanţi la manifestaţie spun că au fost bruscaţi de jandarmi. Oamenii legii spun însă că doar au încercat să-i legitimeze pe aceştia.

În Capitală, marşul celor care care militează faţă de proiectul de la Roşia Montană s-a încheiat cu incidente. Mai multe persoane s-au luat la bătaie cu forţele de ordine. Poliţiştii au fost nevoiţi să dea cu spray lacrimogen pentru a-i linişti pe protestatari.

În jurul orei 22.00, în zona Unirii, câțiva protestatari au aprins torțe, moment în care mai mulți polițiști în civil au vrut să îi prindă pe aceștia. S-a creat o adevărată ambuscadă, iar polițiștii au folosit spray lacrimogen pentru a-i îndepărta pe protestatarii care săriseră în ajutorul celor scoși din grup de oamenii legii.

Un alt incident s-a petrecut între două grupuri de protestatari care s-au luat la bătaie, tot în zona Unirii. Protestatarii care au dus tot acest miting de șapte-opt kilometri au acuzat un alt grup, mult mai mic, care făcea parte dintr-o galerie a unei echipe de fotbal, că a creat o diversiune, tocmai pentru ca marșul să degenereze și forțele de ordine să intervină.

În Cluj-Napoca protestatarii spun că au fost luați pe sus de jandarmi, fără nicio explicație.

„Făceam fotografii și, în timp ce vorbeam la telefon, au venit patru jandarmi către mine. Când i-am văzut că vin așa porniți, m-am întors și dint-odată au sărit pe mine și au început să mă tragă din mulțime”, spune unul dintre protestatarii de la Cluj.

Oamenii legii spun, însă că doar au încercat să-i legitimeze, pentru că încurcau circulaţia.

Proteste faţă de exploatarea cu cianuri au fost și în Sibiu, Timișoara și Botosani.

de pe digi24.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php