De ce plâng Arhanghelii?

2 969

În semiobscuritatea clubului, se întrevăd trupuri dezgolite, unduindu-se lasciv printre coloanele de marmură albă. Ici-acolo, perechi de tineri se sărută pătimaş, în timp ce alţii răsucesc ţigări, ori trag câte un gât de vodcă. Nu, nu e o scenă dintr-un film interzis minorilor, ci una întâlnită frecvent la mai toate balurile bobocilor organizate de liceele din ţara noastră.

Nu cu mult timp în urmă, balul bobocilor se organiza, prin tradiţie, în sălile de festivităţi ale liceelor, directorii şi diriginţii fiind responsabili de toate cele petrecute în incinta unităţilor şcolare. Rar se petrecea vreun incident. „Bobocii” făceau cunoştinţă cu noii lor colegi, gustau din momentele savuroase pregătite de organizatori, participau la celebrele concursuri deMiss şi Mister. Totul decurgea normal, în limitele bunului simţ şi sub supravegherea cadrelor didactice.

De câţiva ani, însă, nimeni nu mai este tras la răspundere pentru ceea ce se întâmplă la balurile bobocilor. Profesorii pasează întreaga responsabilitate pe umerii elevilor şi ai părinţilor, întrucât regulamentele şcolare nu îi obligă să îi supravegheze pe liceeni în afara unităţilor de învăţământ. De aceea, cazuri precum cel petrecut anul trecut, când un elev de la Colegiul Pedagogic din Constanţa a ajuns la spital în comă alcoolică, se repetă an de an, fără ca vreun adult să fie tras la răspundere. Cu atât mai mult cu cât adolescenţii recunosc că pot merge la bal cu băutură cumpărată din afara localului.

Dar nebunia nu se opreşte aici, căci profesorii devin consumatori de show-uri erotice susţinute chiar de elevele lor! În timp ce la unul din liceele din Bacău, fetele de clasa a IX-a au dansat în faţa dascălilor, îmbrăcate în pantaloni foarte scurţi sau chiar în lenjerie intimă, la Constanţa, elevii s-au dezlănţuit într-o orgie stropită din belşug cu whisky. «Balul bobocilor pe 2010 de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” a avut de toate: locaţie de fiţe – clubul Crush, concert care a încins băieţii, dar şi fetele din public – apetisanta Anna Lesko, tutun cât cuprinde – că doar sunt într-a IX-a, de acum şi multă băutură. Iar cine crede că vorbim doar de sucuri, se înşală amarnic. Câteva fotografii realizate la măreţul eveniment ne-au arătat mese încărcate cu sticle de whisky, pe lângă energizantele de rigoare, astfel încât se poate spune că puştii de 15 ani au început cu dreptul liceul. Ce-o fi fost în capul celor care au servit unor copii alcool combinat cu energizante, nu ştim, iar de ţigări nici nu mai are sens să vorbim, pentru că fumatul a fost, se pare, obligatoriu. Putem admira însă efectele secundare ale combinaţiei de whisky cu energizante în mişcările lascive a două tinere, reamintim, de maxim 15 ani, care se mângâiau de mama focului pe ritmurile focoasei Anna Lesko, una din cele mai senzuale artiste de pe la noi, invitată să înfierbânte minţile şi aşa flambate în alcool ale bobocilor de la „Mircea”.» (Balul bobocilor de la „Mircea cel Bătrân”, orgie cu whisky şi erotism, în publicaţia Atitudinea 16.11.2010)

Să fie oare o întâmplare faptul că mai toate aceste aşa-numite baluri – în fapt, pretexte pentru distrugerea în masă a tineretului – sunt programate vinerea, în zi de post? Câţi dintre părinţii creştini ai României s-au opus categoric organizării balurilor în această zi care ne aminteşte de jertfa Mântuitorului?

Dacă inspectorii şcolari şi profesorii nu poartă nici un fel de răspundere pentru ceea se întâmplă cu adolescenţii români, părinţii nici atât, în grija cui se află ei? Ce se poate alege dintr-o generaţie uitată de noi toţi, prăbuşită pe podiumul unor cluburi de noapte, o generaţie care se dezbracă de tot ce e bun şi frumos,  etalându-şi, în faţa noastră, propria ei neputinţă? O ruşine fără egal, pentru care vom da seamă. Oare putem întoarce capul, oare putem închide ochii, ca şi cum toată această demenţă colectivă NU AR EXISTA?

De Halloween, facem din ei monştri, cu Harlem Shake îi invităm să se zvârcolească, aruncându-şi hainele de pe ei, iar de Valentine’s Day şi de balul bobocilor îi chemăm să se prostitueze, să se îmbete şi să se drogheze, spurcând zilele de post. Frumos dar, celor care mâine se vor numi România! Dintre cei care parcurg tot acest proces de pervertire, oare câţi se mărturisesc la duhovnicii lor? Dar dintre duhovnici, oare câţi cercetează toate aceste grave probleme, înainte de a se grăbi să dea dezlegare pentru Sfânta Împărtăşanie?

Vineri, pe 8 noiembrie, când Biserica Ortodoxă prăznuieşte Soborul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, în întreaga ţară sunt programate baluri ale bobocilor. În cluburi, discoteci, localuri de noapte vor avea loc din nou show-uri, care mai de care mai deocheate, vor fi susţinute concerte cu înjurături, vor avea loc numere de striptease. Ştim, deja, ce se va întâmpla, însă vom lua oare vreo atitudine?

Acum câteva zile, icoana Sfântului Arhanghel Mihail din Rodos a început să izvorască lacrimi, în chip minunat. Pesemne că Sfântul Arhanghel plânge, văzând ce se petrece în lumea întreagă, dar mai cu seamă în ţările ortodoxe, unde tineri, asemenea liceenilor noştri, necinstesc ziua prăznuirii sale. Până vineri mai avem un scurt răgaz, în care putem interveni, la nivelul conducerii liceelor şi al Inspectoratelor Şcolare Judeţene, solicitând anularea balurilor bobocilor din ziua de 8 noiembrie. Este datoria noastră de creştini, de părinţi, de preoţi, de educatori. O vom face?

 

Irina Nastasiu Doxologia

2 Comments
  1. Adrian Silviu Mironescu says

    Cum ii spuneam pe vremuri fiica-mii:- Mah, ca sunteti o generatie de tampiti, ca nu stiti nimic, ca n-aveti pic de cultura, ca n-aveti respect pt nimic, probabil ca-as tolera toate astea. Dar intr-o zi veti conduce lumea iar eu voi fi prea batran sa-i tin pìept!

  2. AC77 says

    Subscriu ce-ti scris….

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php