Roşia Montană. Proteste în toată ţara față de proiectul minier

0 447

15

15

1231703_10152244232017178_1395205987_n - Copy

Proteste faţă de proiectul de la Roşia Montană au avut loc astăzi în mai multe oraşe ale României. La Cluj-Napoca, opozanţii exploatării cu cianuri au paralizat circulaţia în centrul municipiului. Şi la Braşov, manifestanţii au blocat o şosea. Mitinguri au mai avut loc la Oradea, Constanţa şi Timişoara.

Aproximativ 500 de manifestanţi au ieşit pe străzile din Cluj-Napoca şi au blocat timp de trei ore mai multe bulevarde ale oraşului.

300 de persoane au venit şi în centrul Timişoarei ca să protesteze faţă de exploatarea de la Roşia Montană.

Locuitorii din capitala Banatului au comemorat şi victimele unui cumplit dezastru minier, petrecut pe 30 octombrie 1971, la Certej. 89 de persoane au murit şi 76 au fost rănite, după ce un munte de steril a înghiţit şapte blocuri.

Morţii de la Certej au fost comemoraţi şI la Oradea.

„O tragedie care a fost mușamalizată pe vremea lui Ceaușescu, și anume s-a rupt barajul de decantare din acea localitate. Era o noapte de sâmbătă spre duminică, la cinci dimineața. E ca și cum în Oradea oamenii ar fi surprinși la cinci dimineața de un val de acid”, spune un protestatar.

În București, câteva mii de oameni au ieșit în stradă. Manifestanții au încercat să blocheze traficul, ca de obicei, dar s-au lovit de împotrivirea forțelor de ordine, care au făcut un cordon. Situația a dat naștere unor îmbrânceli între manifestanți și jandarmi.

sursa: digi24.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php