Protestele Rosia-Montană de la Brașov. Protestatarii îi acuză pe jandarmi că au folosit VIOLENȚA

0 472

Trei persoane au fost duse aseară la poliție, după o serie de incidente ce au avut loc în timpul protestului față de exploatarea de la Roșia Montană, organizat la Brașov. Unul dintre ei îi acuză pe jandarmi că l-au bătut.

La protestul de la Brașov a participat și preşedintele Asociaţiei Alburus Maior, Eugen David, care îi acuză pe jandarmi, într-o postare pe contul său de Facebook, că au avut un comportament violent.

„Pe unii dintre noi ne-au târât de pe caldarâm, au dat cu gaze lacrimogene şi apoi au simţit nevoia să îşi încerce forţele nevrotice aplicând pumni şi picioare absolut inutil şi fără ca cineva să-i fi atacat sau să riposteze! Încă îmi sună în urechi „acum mă, acum e momentul, dă în el, mă” şi „umflă-l să-i arăt eu lui”. Am încasat cât au vrut, apoi am fost azvârlit în dubă, unde am fost ţinut de jandarmi culcat pe orizontală. N-am apucat să văd câţi mai erau aruncaţi în dubă cu mine, pur şi simplu peste jandarmii care erau deja pe banchete. Spre mirarea mea, loviturile au încetat. La Secţia 1 unde am fost duşi, am putut observa că suntem trei „huligani” cu totul. Am fost trataţi totuşi civilizat, atât de jandarmii care ne-au adus (alţi jandarmi, într-un fel cei care ne-au scăpat din mâna unor nevrotici), cât şi de agenţii de poliţie. Ne usturau ochii şi faţa îngrozitor de tare de la gaz. După 4 ore de discuţii, după ce mi s-a adus la cunoştinţă deschiderea celui de-al 5lea dosar penal, am păşit liber spre grupul care ne aştepta solidar în faţa secţiei. La câteva minute au apărut şi ceilalţi doi colegi de suferinţă. Am răni pe corp. Şi Roşia este a noastră rană. Luptăm! Mai urmează…”, mai scrie Erwin Albu, care precizează că a fost amendat cu 1.500 de lei.

de pe evz.ro

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php