„Guvernul Ponta şi-a încălcat toate promisiunile asumate în timpul protestelor din 2012. Românii ar trebui să iasă în stradă din nou.” Declaraţiile d-lui Florin Dobrescu cu privire la proiectul Roşia Montană

0 467

407187_341554402525917_100000140804767_1616013_459011799_n

Pe fondul intensificării din nou a războiului de la Roşia Montană, în urma estimărilor reprezentanţilor guvernului Ponta referitoare la demararea controversatului proiect în 2016, am contactat pe dl Florin Dobrescu, preşedintele executiv al Partidului „Totul pentru Ţară”, pentru a face câteva declaraţii pe această temă:

„Toate partidele au avut acelaşi comportament duplicitar faţă de problema proiectului de la Roşia Montană. Atunci când s-au aflat în opoziţie s-au manifestat împotriva proiectului, pentru ca după venirea la putere să devină promotori ai exploatării.

Dar parcă nici unul nu a manifestat doza de minciună şi cinism din cazul actualei guvernări. Atunci când, pe fondul protestelor, a venit la guvernare, în martie 2012, dl Ponta a susţinut în faţa Parlamentului un program de guvernare ale cărui puncte concordau, în cea mai mare parte cu revendicările celor de protestaseră mai bine de 2 luni în Piaţa Universităţii.

Între aceste puncte se afla şi respingerea sub toate formele a proiectelor ce vizau devalizarea ultimelor resurse naţionale – respectiv proiectul minier de la Roşia Montană şi exploatarea gazelor de şist.

Am văzut apoi că dl Ponta nu e deloc atât de independent pe cât doreşte să pară, fiind la discreţia nu doar a baronilor din PSD, ci şi a unor forţe politico-economice străine, fiind mai degrabă manevrat decât consiliat de Wesley Clark, un lobbist corupt şi lipsit de scrupule, trimis în România de administraţia Obama aidoma comisarilor sovietici din anii ’50. Încet, încet, „coabitarea” cu Traian Băsescu a făcut ca programul guvernării Ponta să se alinieze integral tezelor politice împotriva cărora ieşiseră în stradă românii în ianuarie 2012.

Dacă dl Ponta aprecia la acea vreme că protestele românilor sunt legitime, pe cale de consecinţă rezultă că, în acest moment românii sunt la fel de îndreptăţiţi să ocupe din nou Piaţa Universităţii. Acum e clar pentru toată lumea, dacă mai era nevoie, că atât Ponta, cât şi Băsescu şi Antonescu, sunt entităţi ale aceluiaşi sistem, şi nicidecum alternative la răul din ţară.”

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php