În luna august, vă invităm la Roşia Montană !

4 525

rosia montana 050R

De mulţi ani, satul Roşia Montană din Munţii Apuseni se află sub asediul constant al Gold Corporation, companie ce urmăreşte să extragă aurul prin procedee dăunătoare pentru mediu şi pentru numeroasele relicve şi monumente istorice aflate în zonă.

Fundaţia „Ion Gavrilă Ogoranu” se împotriveşte acestor demersuri vădit împotriva intereselor statului român. Astfel, ne face plăcere să extindem o invitaţie de participare în tabăra anuală organizată de către noi, ce urmăreşte implicarea noastră în orice ar putea ajuta localnicii, cât şi o mai bună informare asupra a ce este Roşia Montană de fapt.

În cadrul acestui eveniment, se va organiza o tabără de muncă la una din casele monument istoric, precum şi un traseu montan.

Tabăra va avea loc în perioada 23-25 august, începând cu data sosirii noastre acolo, vineri, 23, la ora 18:00.

Contact: Sorin Pura, tel.: 0745 236 441

4 Comments
 1. Calin says

  oamenii din Rosia Montana cer de ani de zile pornirea proiectului minier, de asta e nevoie acolo, de investitii si de locuri de munca!

 2. Alex says

  postacilor angajati de gold corp mai lasati-ne cu minciunile cu care v-au indoctrinat. Vor sa distruga biserici, situri stravechi arheologice , case monument istoric si cimitire, sa otraveasca toata zona cu cianura , sa ia aurul (si uraniul) si statul roman sa ia praful de pe toba. Si noi sa stam cu mainile-n san? zona a fost intentionat izolata, in loc sa fie sprijinit turismul, inscrierea localitatii in patrimoniul UNESCO si redeschiderea minelor cu exploatare conventionala fara cianura. Asta ar fi cu adevarat benefic pentru Rosia Montana dar sigur ca toti cei cumparati de mafia gold corp nu au cum sa accepte adevarul…

  1. Calin says

   tu spui asta, dar o vizita la fata locului arata ca cei de la RMGC sunt singurii care chiar au investit in reabilitarea patrimoniului, in reecologizare, iar faza cu „otravirea” zonei e o minciuna, ca exista cele mai stricte norme de mediu din lume. dar am si eu o intrebare, tinand cont ca cei de la RMGC vor reabilita intreg centrul istoric al localitatii (galeriile romane deja le-au reabilitat), de ce sa nu se introduca in UNESCO dupa finalizarea proiectului minier? ca in felul asta se reabiliteaza totul pe banii lor si in plus oamenii vor avea si din ce trai, din minerit.

 3. Iacobini A. says

  Caline, vorbesti tampenii…din zona aceea nu va ramane decat un crater alb stratificat ca si cel de la fosta exploatare, care seamana cu un peisaj de pe luna. Eventual veti genera conflicte locale, se vede ca esti slab la organizare…guvernul trebuia sa genereze un plan de exploatare normal fara cianuri in subteran pe urmatorii 50 de ani, aici statul trebuia sa intervina nu basescu, cu conditia respectarii siturilor arheologice. Lasa-ne cu propaganda ca acum 2 ani hartuiati vizitatorii si puneati politia pe noi si ne faceati poze, si i-ati pus pe muncitori sa injure. Asa o corporatie cu asemenea activitati, mai bine va imping afara din Romania…crede-ma e mai sanatos daca lucrezi pentru altcineva decat RMGC….banii de la ei nu-ti vor aduce fericirea

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php