Primele imagini cu sacrilegiul de la Tâncăbeşti.

4 812

P1340376 P1340377 P1340378 P1340380 P1340381UPDATE 1.08.2013, ora 9,25. Primele imagini ale vandalismului comis la Tâncăbeşti de persoane încă neidentificate, ne-au parvenit prin amabilitatea d-lui I.I., unul din primii cititorim care ne-au semnalat incidentul.

De remarcat eterna obsesie a “fascismului”.

____________________

Reamintim că ieri mai mulţi cititori ai Buciumului ne sesizează azi o nouă vandalizare a troiţei monumentale de la Tâncăbeşti, închinată memoriei lui Corneliu Zelea Codreanu şi  a celor 13 căpetenii legionare asasinaţi în noaptea de 29-30 noiembrie 1939. Indivizi necunoscuţi au murdărit cu vopsea roz troiţa, repetând practic profanarea din urmă cu câţiva ani.

Contactaţi telefonic, reprezentanţii Partidului “Totul pentru Ţară” au afirmat că nu fuseseră informaţi în legătură cu acest incident, dar că o echipă se va deplasa în regim de urgenţă la faţa locului. Ei au exprimat suspiciunea că autorii vandalizării ar putea fi identificaţi ăn rândurile anarhiştilor neo-marxişti sau a unor cercuri revanşarde care încă de anul trecut s-au adresat primăriei Ciolpani pentru înlăturarea monumentului sub acuzaţia că ar fi un simbol fascist.

Reprezentanţii TPT au declarat că incidentul va fi sesizat organelor de ordine şi că vor anunţa pe scupltorul Cristian Ivanov pentru a trece, sub coordonarea acestuia, la restaurarea monumentului.

De asemenea, sculptorul Cristian Ivanof, autorul monumentului de la Tâncăbeşti, cere tuturor simpatizanţilor lui Corneliu Codreanu să nu facă demersuri de restaurare a troiţei. Conform Legii, singurul în drept să iniţieze aceste măsuri este autorul operei, care în cazul de faţă este şi concesionarul terenului pe care s-a construit monumentul, cu respectarea tuturor dispoziţiilor Legii 50/1990.

Buciumul.ro

4 Comments
 1. Un creştin-ortodox says

  Nu e vorba de fascişti ci de „fascisi”. Se vede clar pe cruce. Cei care au făcut asta sunt acei „fascisi” deoarece vandalizează un simbol creştin vechi de aproape 2000 de ani. Deci ei sunt împotriva lor 🙂 . Totuşi, nu ne interesează opinia „lor”!

 2. cristina says

  ce pretentii aveti?ei nu stiu gramatica limbii romane ,necum istoria Romaniei! Falsa istorie pe care am invatat-o cu totii in scoli,nu e cea adevarata(partea de istorie care prezinta Legionarismul si legionarii) Dar ,daca ne-a dat Dumnezeu creier,de ce nu citim mai mult?

 3. alexe tudor says

  ,,închinată memoriei lui Corneliu Zelea Codreanu şi a celor 13 căpetenii legionare asasinaţi în noaptea de 29-30 noiembrie 1939.” AU PRIMIT CE MERITAU. CATE ASASINATE AU COMIS EI……..SE INCUMETA CINEVA SA MA CONTRAZICA ?

 4. ionut moraru says

  Alexe Tudor,te-ai fi tavalit in chinuri zi si noapte daca prostia te-ar fi durut. . „Cu prostia chiar si zeii se lupta in zadar” zice Fr. Schiller, deci eu unul nu ma incumet sa te contrazic. Ai dreptate. In general noi nu scriem pentru idioti.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php